Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 14:02

Mali derbi Andaluzije za Evropu: Betis i Granada bez Fekira i Soldada

Gosti bi eventualnom pobedom protiv Zeleno-belih uhvatili priključak za evrozonom

Ne igra Betis često evropska takmičenja. U 21. veku tako se našao tek u četiri navrata i zato mu je finiš sezone izuzetno bitan kako bi obezbedio kvalifikacije za grupnu fazu Lige Evrope. Pokušaće Verdiblankosi da kazne Viljarealova tri poraza u poslednje četiri utakmice i pobedom protiv Granade na Benito Viljamarinu (21.00) preveslaju Žutu podmornicu i gurnu je sa šeste na sedmu poziciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Međutim pita se i Granada koja posle odlične sezone u Ligi Evrope želi da u foto-finišu prvenstva izbori novi plasman u B produkciju Starog kontinenta.

 (1,80) Betis (3,60) Granada (4,60)

Biće ovo mali derbi Andaluzije, nažalost bez prisustva ponajboljih fudbalera obe ekipe. Nabil Fekir ne može da igra zbog akumuliranih žutih kartona, a najbolji strelac gostiju Roberto Soldado zbog crvenog kartona protiv Kadiza u prošloj rundi. I pored osetnih izostanaka obe ekipe imaju konje za trku, pa će napade Zelenih predvoditi Borha Iglesijas, strelac sedam prvenstvenih pogodaka, a podrška će mu biti Serhio Kanales koji ima pogodak više i šest asistencija pride. U špicu napada ekipe sa stadiona Nuevo los Karmenes biće 39-godišnji veteran Horhe Molina koji je u šest navrata tresao mreže rivala.

Granada je ove sezone pokazala da može da se utrkuje sa kvalitetnijima od sebe. Osladio joj se nastup u četvrtfinalu Lige Evrope, gde je Mančester junajted ipak bio nepremostiva prepreka, nakon što je eliminisala Napoli i Molde. U pretprošloj rundi herojski je pobedila Barselonu na Kamp nou, ali je u narednoj kiksnula protiv Kadiza (1:0). Sada bi u slučaju da iznenade Zeleno-bele mogli da uhvate priključak za evrozonom.

Betis od početka aprila drži status quo, predstavlja ravnu liniju koja je šest puta uzastopno igrala nerešeno. Bilo je tu rivala od kojih se očekivalo da izgubi poput Reala i Atletiko Madrida, bilo je i onih koje je trebalo savladati kao što su Elče i Valjadolid, ali Betis nije mogao ni gore ni dole. Pobedom bi uništio Granadi san o ponovnom igranju u Evropi i maltene bi obezbedio bar Ligu konferencija.

Naravno, posao neće biti lak budući da ga je Granada u provm delu sezone tukla 2:0 uz dva pogotka Roberta Soldada. Istina, Soldado ovoga puta neće moći da pomogne....

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Elče 2:0 (0:0)

/Elustondo 72, Ojarzabal 90+2/

Subota

Alaves - Levante 2:2 (1:2)

/Pons 30, Hoselu 88 - Morales 36,42/

Barselona - Atletiko Madrid 0:0

Kadiz - Ueska 2:1 (2:1)

/Mauro 43, Lozano 45+3 - Rafa Mir 45+1/

Bilbao - Osasuna 2:2 (1:1)

/Morsiljo 1, Sanset 62 - Brašanac 12, Budimir 89/

Nedelja

Hetafe - Eibar 0:1 (0:0)

/Resio 89 penal/

Valensija - Valjadolid 3:0 (1:0)

/Gomez 45+1, 48, Koreja 89/

Viljareal – Selta 2:4 (1:3)

/Gomez 25, Moreno 87p – Mina 19,34p, Mendez 45p, Solari 57/

Real Madrid – Sevilja 2:2 (0:1)

/Asensio 67, Azar 94 – Fernando 22, Rakitić 78p/

Ponedeljak

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.