Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 10:26

Maldini pričao s agentima holandskog bisera: Pozitivni signali, cena 25.000.000 evra, ali će rasti...

Noa Lang igra sve bolje u Brižu, što bi u narednim mesecima moglo samo dodatno da podiže gornju granicu za obeštećenje

Politika Milanovog poslovanja proteklih godina bila je vrlo jasna – pronaći talente koji bi se savršeno uklopilo u solidnu bazu Stefana Piolija i njegovo viđenje fudbala.

Takva filozofija se neće menjati u skorije vreme, zbog čega direktorski tandem Maldini – Masara intenzivno prati tržište sa idejom da pronađe što više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kvalitetnih mladih fudbalera koji bi za razumnu cenu, shodno Milanovim trenutnim mogućnostima, mogli da upotpune projektovanu viziju klupske budućnosti.

20.45: (1,65) Milan (3,90) Verona (6,00)

Dok se stručni štab žestoko bori da održi ono malo zdravih igrača u formi, Maldini i Masara pripremaju teren za predstojeći zimski prelazni rok gde je jedna od ideja kupovina Noe Langa. Holandski biser napravio je pravu stvar kada je rešio da napusti Ajaks u kojem se dugo tražio i pređe u Briž gde je tokom godinu i kusur dana brzo sazreo. Uostalom, Briž je zadovoljan ishodom jednogodišnje pozajmice odmah aktivirao otkupnu klauzulu i za šest miliona evra doveo talentovanog levokrilnog napadača.

Lang formu nastavlja da gradi i u novoj sezoni, na dosadašnjih 14 utakmica u svim takmičenjima ima četiri gola i pet asistencija, poslednju je podelio u jučerašnjem trijumfu Briža nad Kortrajkom u domaćem prvenstvu. Zbog toga ne čudi što je 22-godišnji momak rodom iz Surinama privukao pažnju i nekoliko premijerligaških klubova, pre svega Arsenala.

Iz Italije stižu glasine da su Masara i Maldini bili na ručku s Langovim zastupnicima i da su isti napustili zadovoljni pozitivnim signamlima koji su došli s druge strane stola. Ipak, direktore Milana na zemlju je spustila cena od 25.000.000 evra koja je samo trenutna jer je logična projekcija da će plafon za obeštećenje postajati sve viši kako vreme bude prolazilo, ako Lang nastavi da pruža igre iz dosadašnjeg spektra.

Iako je pomenuta cena u ovom trenutku pravi izazov za Rosonere, direktori ne odustaju od ideje da Langa stave na raspolaganje Pioliju. Realnije je da se to desi narednog leta, kada bude jasnije da li će klub ponovo biti učesnik Lige šampiona, što će staviti više novca na raspolaganje.

U Brižu s potpunim mirom čekaju sve ponude za momka koji je prošao škole Fajenorda i Ajaksa. Ima ugovor do juna 2025. godine, a što bolje Lang bude igrao to će cena biti veća. Briž poslednjih godina ostvaruje sve značajnije prihode od izlaznih transfera, a klub odavno uživa reputaciju dobre razvojne sredine za mlađe igrače.

Od sedam najskupljih transfera – svi vredni bar 10.000.000 evra – pet ih je Briž ostvario u poslednje dve godine. Rekorder je napadač Vesli sa 25.000.000 evra prihoda od transfera u Aston Vilu pre dve godine, a istim stopama krenuo je i Marvelus Nakamba za upola manje novca. Štoper Odilon Kosunu je u Bajer Leverkuzen otišao letos za 23.000.000 evra, dok je Monako za desnokrilnog Krepana Dijatu platio gotovo 17.000.000 evra pre godinu dana. Sličnu cenu postigao je Briž sa Arnoom Gruneveldom kada je prelazio u Bornmut pre dve godine...

Noa Lang ima potencijal da pretekne sve prethodnike, ali je za to potrebno bar da održi trenutni nivo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Maldini pričao sa agentima holandskog bisera: Pozitivni signali, cena 25.000.000 evra, ali će rasti...

Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021

Noa Lang igra sve bolje u Brižu, što bi u narednim mesecima moglo samo dodatno da podiže gornju granicu za obeštećenje..Politika Milanovog poslovanja proteklih godina bila je vrlo jasna – pronaći talente koji bi se savršeno uklopilI u solidnu bazu Stefana Piolija i njegovo viđenje fudbala...Takva...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.