Maksi Rodriges završio karijeru

Izvor: B92, 27.Nov.2021, 10:22

Maksi Rodriges završio karijeru

Argentinski fudbaler Maksi Rodriges odlučio je da u 41. godini života okonča profesionalnu igračku karijeru.

Svoju odluku saopštio je u video poruci koju je naslovio "Imam nešto da vam kažem".

U njoj se zahvalio najbližim i istakao da takva odluka nikada nije laka.

"Došao je trenutak za koji sam mislio da nikada neće doći. Mi fudbaleri nikada ne želimo da se on dogodi. Bila je to veoma teška odluka, ali u isto vreme sam je doneo i prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smiren. Bile su to duge godine karijere u kojima sam se dao do kraja. Potpuno sam se ispraznio i više nemam šta da dam", navodi između ostalog.

Rodriges je profesionalnu karijeru počeo 1999. u Njuels Old Bojsima, nakon čega je usledio prelazak u Espanjol gde se zadržao do 2005.

Svakako najdublji trag ostavio je u Atletiko Madridu gde je proveo narednih pet godina i bio kapiten ekipe nakon odlaska Fernanda Toresa u Liverpul.

Uskoro je i sam krenuo istim putem, a navijači tima iz Mersisajda će ga uvek pamtiti najpre po het-triku protiv Fulama. Po okončanju dvogodišnjeg mandata u Engleskoj, vratio se u Njuels, pet godina kasnije u Penjarol, a karijeru je završio u, pogađate, Njuelsu.

Pamtiće ga i ljubitelji iz Srbije, ponajviše po ona dva gola na Svetskom prvenstvu kada je Argentina slavila protiv tadašnje SCG sa 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.