Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 08:25

Makedonija: Škendija pred promocijom, Vardar sa oporavljenim Ilievskim u borbi za opstanak, promena na klupi Škupija

Kod naših južnih komšija trka za titulu najverovatnije rešena. Teški trenuci za velikana iz Skoplja

Poslednjih godina slavu makedonskog sporta pronosili su rukometaši Vardara, dvostruki šampioni Evrope 2017. i 2019. godine, košarkaška reprezentacija je bila četvrta u Evropi 2011. godine, a konačno je došlo vreme i za procvat najvažnije sporedne stvari na svetu kod naših južnih komšija. Fudbaleri su prvo izborilo istorijski plasman na Evropsko prvenstvo ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a poslednjeg dana marta srušena je velika Nemačka u Duizburgu (2:1) u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Fudbal je u ekspanziji, a u najboljoj ligi Makedonije ove sezone glavnu reč vodi Škendija. Osam kola pre kraja, ekipa iz Tetova ima čak 10 bodova više od najbližeg pratioca Škupija i smeši joj se titula. Prošle sezone šampionom je proglašen Vardar posle prekida sezone usled pandemije virusa korona. Skopski velikan, najpopularniji klub u zemlji, posle odlaska ruskog biznismena Sergeja Samsonenka je u velikim finansijskim problemima, pa ga do kraja čeka borba za opstanak. Nije iznenađenje ako se zna da je ekipa podmlađena tokom prošlog leta, da je veliki broj igrača, pre svega stranaca, napustilo crveno-crne.

13.00: (3,70) Renova (3,25) Škendija (2,00)

Škendiji se smeši četvrta titula u istoriji, koliko ima i Rabotnički, dok je rekorder Vardar sa 11 kruna šampiona. Klub iz Tetova je tri puta bio prvak kada je na klupi bio Katip Osmani, a sada je kormilar Ernest Đoka. Najbolji igrač i strelac tima je Besart Ibrahimi sa 16 golova, a imao je 10 asistencija. On deli prvo mesto na listi strelaca sa nekadašnjim napadačem Škupija Dembom Darboemom, internacionalcem iz Gambije koji je početkom godine napustio tim iz Skoplja i otišao u beloruski Soligorsk. On je imao prosek skoro gol po meču (16 pogodaka na 18 utakmica), a njegvo odlaskom za 700.000 evra tim iz prestonice je znatno oslabljen.

13.00: (1,80) Sileks (3,35) Vardar (4,40)

Jedan putnik u niži rang je gotovo već izvestan, a to je Belasica, dok će drama biti za još jednog koji mora u drugu ligu Makedonije. Vardar je posle tri vezana poraza, odnosno sedam mečeva bez pobede (samo dva boda) trenutno na 10. mestu koje donosi plej-aut, ali Sileks, koji je na poziciji koja vodi u niži rang, ima samo bod manje. Trener Vardara Nikola Ilievski prošlog meseca je bio zaražen virusom korona, bio je u bolnici, ali je pobedio opasni virus. Ove nedelje se vratio, vodio je treninge. Iskusni stručnjk pokušaće da obezbedi opstanak.

Skopske crveno-crne danas (13.00) čeka jedan od ključnih mečeva do kraja sezone, gostovanje Sileksu u Kratovu, direktnom konkurentu za opstanak u makedonskoj eliti. Domaćin je finalista ovogodišnjeg Kupa Makedonije.

"Činjenica je da je domaći tim favorit, sada je u euforiji posle plasmana u finale Kupa Makedonije. Sileks ima dobar tim. Vardar će u Kratovo da iznenadi. Uopšte nema predaje, pokušaćemo da osvojimo bodove. Jasno je da je ovo veoma, veoma važna utakmica za obe ekipe. Verovatno presudna. Međutim, tu je da odigramo još sedam kola, pa šta god da se desilo u Kratovu, ništa se sigurno neće završiti, bar u pogledu Sileksa i Vardara”, rekao je Nikola Ilievski za portal sportmedia.mk.

13.00: (2,85) Akademija Pandev (2,95) Škupi (2,55)

Najveći rival Škendiji za titulu je Škupi iz Skoplja. Tim sa Čaira je posle dva vezana poraza i verovatno gubitka trke sa liderom iz Tetova smenio turskog trenera Hasana Ozera, a na klupi će sedeti Jeton Musliu, doskorašnji koordinator mlađih kategorije u ovom klubu iz makedonske prestonice. On će da vodi tim do imenovanje novog kormilara, a danas (13.00) će imati debi u Strumici protiv sve bolje Akademije Pandev. Domaćin je u seriji od osam mečeva bez poraza, a vezao je četiri trijumfa, pa je sve bliži opstanku.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osim Škupija u igri za mesto u Evropi su Makedonija Đorđe Petrov, Rabotnički i Struga.

Igra se trokružni sistem takmičenja sa 33 kola. Šampion ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, drugoplasirani i trećeplasirani će pokušati da dođu do novog UEFA takmičenja Lige konfederacija. Iz elite ispadaju dva kluba, dok će deveti i deseti kroz plej-aut pokušati da ostanu u najjačem takmičenju u Makedoniji.

MAKEDONIJA – 26. KOLO

Subota

Rabotnički – Pelister 3:1 (2:0)

/Stankovski 22, Đurđević 36, Jevtovski 65 – Kočovski 90/

Nedelja

13.00: (2,85) Akademija Pandev (2,95) Škupi (2,55)

13.00: (4,90) Belasica (3,50) Makedonije ĐP (1,70)

13.00: (2,65) Borec (2,65) Struga (3,05)

13.00: (3,70) Renova (3,25) Škendija (2,00)

13.00: (1,80) Sileks (3,35) Vardar (4,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.