Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2021, 04:37

Makazice Nikaa za istoriju: Atletiko Paranaense drugi put šampion Sudamerikane (VIDEO)

Klub iz Kuritibe postao jedini predstavnik Brazila sa dve titule u južnoameričkoj B produkciji

Internasional je 2009. godine postao prvi brazilski klub osvajač Kopa Sudamerikane i tako probio led za ostale rivale iz domovine. Tri godine kasnije titula je otiša u ruke Sao Paula, 2016. pripisana je Šapekoenseu, klubu koji je u avionskoj nesreći izgubio praktično ceo igrački kadar i stručni štab pred finale sa Atletiko Nasionalom u Medeljinu. Kroz dve godine Atletiko Paranaesnse >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se domogao trofeja namenjenom njboljem klubu u južnoameričkoj B produkciji, a večeras je klub iz Kuritibe pokazao da polako postaje specijalista za osvajanje Sudamerikane.

Na legendarnom stadionu Sentenario u urugvajskom Montevideu, za trofej su se borila dva brazilska kluba. Red Bul Bragantino ipak nije imao odgovor na sjajne makazice Nikaa iz 28. minuta - 1:0.

Atletiko Paranaense pet kola pre kraja Serije A nije obezbedio opstanak, ali mu to nije smetalo da postane jedini brazilski klub sa dva trofeja u Sudamerikani. Takmičenje koje postoji od 2000. godine su po dva puta osvajali još samo argentinski velikani Boka Juniors i Independijente.

Nije Red bulova filijala ni zaslužila da ponese naslov šampiona drugog po kvalitetu klupksog takmičenja Južne Amerike kada se u obzir uzme činjenica da je samo dva puta šutirala u okvir gola. Jednu od najboljih prilika za izjednačenje imao je u četvrtom minutu sudijske nadoknade - obreo se u kaznenom prostoru Uragana i golman Klejton, Leandrinjo sjajno natrčao na centaršut iz kornera, ali je udarac glavom završio pored gola. Za par sekundi čuo se poslednji sudijski zvižduk i počelo je slavlje u Montevideu, ali pre svega u Kuritibi u koju se Paranaense vraća sa peharom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.