Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 15:51

Makarić iz Danske: Midtjilandovi napadi zasnovani na Brumadu, opasan i Sisto, kapiten komanduje odbranom

"Nama ne bi odgovaralo, ali neka Zvezda pobedi", iskren je napadač Alborga u razgovoru za Mozzart Sport

Najviše utakmica u profesionalnoj karijeri, 26-godišnji Milan Makarić odigrao je protiv Crvene zvezde - 13. Nekadašnji đak Vojvodine vodio je bitke sa crveno-belima u dresu novosadskog superligaša, ali i Spartaka iz Subotice, OFK Bačke, Radničkog iz Niša i Radnika iz Surdulice.

Samo jednom uspeo je da ostane neporažen (2:2 sa OFK Bačkom 2017. godine), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a dao je u tim duelima četiri gola.

Gledajući statistiku, teško da su današnjem napadaču danskog Alborga u lepom sećanju mečevi protiv najtrofejnijeg srpskog kluba, ali u četvrtak će navijati za Crvenu zvezdu. Iako mu pobeda crveno-belih ponovo ne ide u prilog.

Naime, ukoliko danas savlada desetoplasirani Arhus u gostima (19.00), Makarićev Alborg imaće samo četiri boda manje od vodećeg Midtjilanda, a jedan od drugoplasiranog Kopenhagena. Jasno je da bi Midtjilandovim konkurentima za tron u danskom prvenstvu odgovaralo da Zvezdin rival što duže bude u trci za prolaz u Ligi Evrope, kako bi vodio bitke na dva fronta. U suprotnom, aktuelni vicešampion moći će u potpunosti da se posveti borbi za titulu.

"Kvalitet je na Zvezdinoj strani, trebalo bi da pobede ovde, a pogotovo kod kuće. Iskreno bih voleo da Zvezda dobije, igra odlično i zaslužila je, bez obzira što nama to možda ne bi odgovaralo. Mi ćemo videti možemo li da se nosimo sa njima za desetak dana kada se sretnemo u osmini finala kupa", poručio je Makarić u razgovoru za Mozzart Sport.

ČETVRTAK, 18.45: (2.40) MIDTJILAND (3.30) CRVENA ZVEZDA (3.25)

Ne misli najbolji strelac Superlige Srbije prošle sezone, kada je dao 25 golova za Radnik, da će Midtjiland dočekati crveno-bele bez najboljeg strelca Žuniora Brumada, za kog su danski mediji preneli da je u nedelju zamenjen zbog povrede.

"Ne mogu da tvrdim da nije povređen, ali mislim da je pre zamenjen da bi ga sačuvali za Zvezdu. On im je glavni igrač, na njemu baziraju napad. Visok, snažan, odličan u skok igri, ume da odloži loptu za bočne igrače, pogotovo za levo krilo Sista. Igrao je u Selti, tehnički je njihov najbolji igrač, trebalo bi obratiti pažnju na njega", istakao je Makarić, uz uverenje da će Marko Gobeljić, koji se očekuje na desnom bekom u Zvezdinom timu, uspeti da neutrališe 26-godišnjeg reprezentativca Danske poreklom iz Ugande.

Ubrzo po dolasku u Albrog, srpski napadač imao je priliku da se uveri u kvalitete Midtjilanda.

"Protiv njih sam debitovao, odigrao sam poslednjih desetak minuta, a dobili su nas 1:0. Upravo je Brumado bio strelac. Čvrsta su ekipa, igraju na kontru i polu-kontru, ali dosta pažnje posvećuju prekidima. Baš su dobri u skok igri, svaki centaršut ide na Brumada ili kapitena Svjatčenka, koji im je stup odbrane".

Govoreći o pojedincima, Makarić ističe i Žuninja, koji neće moći da igra zbog isključenja u duelu sa Bragom.

"On i Svjatčenko su štoperski tandem i stub odbrane. Veliki je peh za njih što neće igrati. Inače, imaju šest Brazilaca i oni su, uz kapitena Svjatčenka ti koji prave razliku. Zasluženo je Midtjiland na prvom mestu, mi imamo šansu da se borimo za vrh i pokušaćemo da je iskoristimo. Cilj nam je da budmeo među prva tri na tabeli. Igramo možda najlepši fudbal u ligi, tako bar pišu mediji. Trener je Španac i forsira ofanzivan stil, u formaciji 3-5-2. Svaku ekipu smo nadigrali i ja sam zadovoljan rezultatima. Lično, uvek može bolje", iskren je Makarić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.