Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 18:39

Makabi se zaigrao, pukla petarda u Helsinkiju (VIDEO)

Tim iz Tel Aviva ubedljiv u Finskoj - 5:0

Prethodnih godina Makabi Tel Aviv je bio redovan učesnik evropskih takmičenja, ali kako je prošle sezone izgubio titulu od imenjaka iz Haife, a UEFA oformila Ligu konferencije, ekipa Patrika van Leuvena morala je da se "spusti" u treće po kvalitetu kontinentalno takmičenje, koje joj je posle iskustva u Ligi šampiona i Ligi Evrope došla kao lakša vežba. U kvalifikacijama se nije ni oznojila, a ništa manje ubedljiva nije ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u grupnoj fazi. Alaškert je deklasirala u Tel Avivu u prvom kolu (4:1), potom uzela bod favoritu grupe Lasku, a večeras je "petardirala" Helsinki - 5:0 (1:0)

Za potvrdu prvog mesta u Grupi A i korak napred ka osmini finala Lige konferencije (drugo mesto vodi u šesnaestinu). Nepobedivi niz izraelskog tima u Evropi i dalje traje. Računajući i kvalifikacije, Makabi je na evrosceni bez poraza na devet uzastopnih utakmica. Ako je na nekom od prethodnih mečeva i bilo opasnosti da pretrpi neuspeh, fudbaleri tima iz Tel Aviva nisu ostavili ni promil šansi za tako nešto.

I pored potpune kontrole meča u prvom poluvremenu, gost je na odmor otišao na odmor samo sa minimalnom prednošću, koju joj je preciznim udarcem sa dvadesetak metara doveo Gavrijel Hanikovski na isteku sat vremena igre. Isti šut, samo unutar kaznenog prostora demonstrirao je posle sat vremena fudbala, desetak minuta pošto je Stipe Perica sa bele tačke duplirao prednost (hrvatski napadač je i iznudio jedanaesterac).

Nije se Makabi zadovoljio time što je obezbedio trijumf, pa je u samom finišu krenuo po još koji gol. Pomogao mu je i Helsinki poklonivši mu još jedan penal (pogodio Saborit u 87.), da bi u poslednjem minutu petardu zapalio rezervista Šamir.

LIGA KONFERENCIJE – 3. KOLO

Četvrtak

Grupa A

Helsinki - Makabi Tel Aviv 0:5 (0:1)

/Kanihovski 28, 60, Perica 49pen, Saboit 87pen, Šamir 90+4/

18.45: (6,25) Alaškert (3,80) LASK (1,65)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.