Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 13:45

Makabi i Kairat su igrali pre devet meseci: Presudio je moćni Australijanac (VIDEO)

U kvalifikacijama za Ligu Evrope Izraelci su bili bolji – 2:1

Teško je reći ko je favorit kada je reč o prvom kolu kvalifikacija zaLigu šampiona i ko ima više šanse za prolaz u duelu između Makabija iz Haife i Kairata. Suvi kvalitet je na strani izraelskog šampiona, ali na strani Kairata u borbi za dolazak na Marakanu su iskustvo evropskih mečeva, kao i činjenica da je prvenstvo Kazahstana u punom jeku.

Zanimljivo je da će najbolji timovi Izraela i Kazahstana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugi put za devet meseci odmetiri snage u UEFA takmičenju. Žreb ih je spojio i prethodne takmičarske godine kada su se sastali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izraelci su iskoristili prednost domaćeg terena (igrao se samo jedan meč) i slavili rezultatom – 2:1. Bolje je igrao Makabi tu utakmicu, imao više šansi, ali je morao da se pomuči.

Poveo je domaćin pogotkom Askenazija u 31. minutu. Držali su se Kazahstanci nekako u igri, čak i uspeli da izjednače preko Vagnera Lava.

Međutim, u drugom poluvremenu je na scenu stupio moćni napadač Makabija, Ukrajinac sa australijskim pasošem Nikita Rukavicija. Upravo je on u 71. minutu posle lepog pasa iz sredine okrenuo Radeta Dugalića i pogodio mrežu.

Makabi je posle Kairata uspeo da savlada Rostov, ali je stao u plej-ofu. Deklasiran je od strane Totenhema.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.