Maestralni Dončić srušio Sakramento, Orlando zaustavio Lejkerse

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Dončić srušio Sakramento, Orlando zaustavio Lejkerse

Košarkaši Dalas maveriksa pobedili su u Kaliforniji Sakramento Kingse 127:123. Tim iz Teksasa predvodio je fantastični Luka Dončić sa tripl-dabl učinkom - 25 poena, 15 skokova i 17 asistencija. Sa druge strane Nemanja Bjelica upisao je 11 poena uz 12 skokova. Orlando prekinuo niz od devet pobeda Lejkersa. Pobede Toronta i Portlanda.
Tim iz Teksasa slavio je Kaliforniji 127:123 došavši do treće uzastopne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobede, 26. u sezoni, dok su "Kraljevi" doživeli treći poraz u nizu - 26 u sezoni.

Maverikse je predvodio Luka Donćić koji je stigao do 20. tripl-dabl učinka u karijeri - 25 poena (8-18), 15 skokova i 17 asistencija. Mladom Slovencu nedostaje mu samo jedan do rekorda franšize, koji je postavio Džejson Kid.
Dončić je takođe postavio lični rekord po broju asistencija na jednom meču.
Zapažen je bio i Set Kari sa 21 poenom. Boban Marjanović nije dobio priliku na ovom meču.
Nemanja Bjelica proveo je na terenu 36 minuta i zabeležio 11 poena (5-12), 12 skokova i pet asistencija. Najefikasniji u redovima Sakramenta bio je Dearon Foks sa 27 poena. Harison Barns i Badi Hild dodali su po 25.
Hjuston Rokitsi doživeli su treći poraz u poslednje četiri utakmice pošto su poraženi od Portlanda 117:107.

Blejzerse je predvodio Damjan Lilard sa 25 poena, Si Džej Mekolum je dodao 24. poena.
Rakete je predvodio Rasel Vestbruk sa 31 poenom, dok je Džejms Harden na svoj konto upisao samo 13.
Orlando je u Stejpls centru slavio protiv Los Anđeles Lejkersa 119:118 i prekinuo niz od devet uzastopnih pobeda domaćeg tima.

Aron Gordon i Markel Fulc predvodili su goste sa Floride sa po Za Orlando su po 21 poenom, dok su po 19 ubacili Nikola Vučević i Ves Ivundu.
Najefikasniji u timu iz El-Eja bio je Kvin Kuk sa 22 poena. Lebron Džejms je upisao novi dabl-dabl sa 19 poena i isto toliko skokova. Haurd je uz 16 skokova imao i devet poena.
Aktuelni šampioni lige Toronto reptorsi slavili su protiv Oklahome sa 130:121.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Norman Pauel sa 23, dok je Paskal Sijakam ubacio 21 poen. U dresu Oklahome istakao se Denis Šruder sa 25 poena, dok je Galinari meč završio sa 23.
Denver nagetsi savladali su Šarlot 100:86.
Sve rezultate sa noćašnjih mečeva i tabelu NBA lige možete pogledati OVDE.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dončić ispisao istoriju, dabl-dabl Bjelice u porazu Kingsa od Dalasa

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2020

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su na gostovanju Sakramento Kingse 127:123, a slovenački reprezentativac Luka Dončić još jednom je bio najbolji pojedinac susreta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.