Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 23:46

Madridska raja šokirala katalonske baksuze, Primera dobila poslednjeg člana (VIDEO)

Rajo opet prvoligaš

Španski fudbal je velita borba Madrida i Barselone, pa je tako i borba za poslednjeg člana sledeće sezone u Primeri dobila svoje malo poglavlje u rivalitetu Kastilje i Katalonije. Novi stari prvoligaš je Rajo Valjekano, klub iz Madrida, najpoznatiji po simpatičnim dresovima i političkim stavovima navijača iz radničke klase koji su tvrdo levo krilo i promovišu antifašističke, antirasističke i antikapitalističke stavove. U revanš meču finala plej-ofa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sehunde, Rajo je kao gost slavio u Đironi sa 2:0 i tako nadoknadio poraz (1:2) sa svog terena iz prvog meča.

Junaci plasman u Primeru su vezista Alvaro Garsija sa večerašnjim golom i asistencijeom, te neuništivi kapiten Oskar Treho koji je postigao gol vredan plasmana u elitu.

Još jednom je domaći teren Montilvi bio proklet za Đironu. Verovatno je u pitanju najmalerozniji drugoligaš u Španiji. Đirona je u prethodnih šest godina čak tri puta na svom terenu propustila šansu da se palsira u Primeru. Protiv Luga u poslednjem kolu 2015. kada su primili gol za 1:1 u 90. minutu i ostali bez direktnog plasmana. Potom su u polufinalu plej-ofa iste sezone pobedili Saragosu u gostima sa 3:0, da bi na svom terenu ispali posle šokantnih 1:4. Sledeće sezone su u finalu plej-ofa poraženi od Osasune u oba meča.

U sezoni 2016/17. su napokon uspeli da se direktno plasiraju u Primeru po prvi put u klupskoj istoriji i tamo su igrali dobar fudbal ali su godinu kasnije ispali. Prošle sezone su opet igrali finale plej-ofa. Posle 0:0 u gostima protiv Elčea, opet su imali sve na tacni kod kuće ali su primili gol za 0:1 u 96. minutu i ostali bez Primere.

Ove sezone su imali novi pokušaj i posle pobede od 2:1 u Madridu je delovalo da su veći deo posla završili ali su sve prosuli već na startu. Pred oko 1.500 navijača na tribinama i još makar toliko oko stadiona, Đirona je već u sedmom minutu primila gol.

Aposlutno fantastičnu loptu je poslao štoper Velaskez sa svoje polovine, prebacio celu odbranu domaćih, a Garsija je bio tu da je primi i šmekerski prebaci golmana Huana Karlosa. Nije to bilo najgore što se desilo Đironi u prvom poluvremenu. Oskar Treho je u nadoknadi prvog poluvremena ukrao loptu na sredini terena, istrčao kontru, poslužio Garsiju koji mu je vratio na peterac, a iskusni Argentinac se tamo dobro snašao za velikih 2:0 na pauzi.

Imao je Rajo sjajnu šansu i za 3:0 na poečtku drugog dela igre ali je Treho zamalo bio neprecizan. Na drugoj strani je Luka Zidan spasao gol gostiju. Velaskez je u 55. minutu dobio crveni karton pa je Rajo do kraja igrao sa igračem manje ali je izdržao.

Ova eliminacija neće najlakše pasti ni Mančester Sitiju, koji ima značajan broj igrača na pozajmici u Đironi, pa će se tako njegovi igrači i naredne sezone razvijati u Segundi, a mogli su da igraju u daleko kvalitetnijem takmičenju.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.