Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 10:51

Mađarska za dva sata uzela četiri medalje u vodenim sportovima

I dalje su sila u kajaku

Kakav dan za Mađare na Olimpijskim igrama! Za samo dva sata današnjeg programa četiri medalje su osvojili takmičari naših severnih komšija.

Iako je kod nas poznata izreka kako Mađarska nema more, sve četiri današnje medalje osvojene su u vodenim sportovima. I ta četiri odličja lansirala su ih na 16. mesto generalnog poretka.

Seriju su otvorili kajakaši. Mađarska je godinama, decenijama, velesila u kajaku, a to je pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i danas. Najpre je u trci na 1.000 metara zlato uzeo Balint Kopaš, a srebro Adam Varga. Petnaestak minuta kasnije krenulo je finale u ženskom dvosedu na 500 metara i tu su Danuta Kozak i Dora Bodonji osvojile bronzu.

Takmičenja u veslanju i kajaku u Tokiju održavaju se u slanoj vodi, pregrađenom morskom rukavcu i ima takmičara kojima je bilo teže da se adaptiraju na te uslove, ali Mađarima nije bio problem.

Nekih sat i po kasnije još jedna medalje iz vodenih sportova je upisana Mađarima. I to u – jedrenju. Osvojio je Šombor Bereč, srebrnog sjaja.

I sada su Mađari sa bilansom od tri zlata, četiri srebra i tri bronze. A, kajak će potrajati još četiri dana. Biće prilike da se taj saldo dodatno popravi.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sportisti naše susedne zemlje su osvojili 15 medalja, od toga osam zlatnih. Od toga sedam u plivanju, tri u kajaku.

U Tokiju od ovih deset, po tri su u kajaku i mačevanju, dve u plivanju i po jedna u jedrenju i džudou.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.