Ma kakvi Barselona i Real Madrid, Espanjol je najgledaniji!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ma kakvi Barselona i Real Madrid, Espanjol je najgledaniji!

Sjajna transfer politka Katalonaca donosi svoje nagrade.

Dva dominantna tima španskog prvenstva su suvereni vladari po prihodu i izdvajanju budžeta same lige, ali bi to uskoro moglo biti i promenjeno. Posebno ako uzmemo u obzir sve veću zainteresovanost Kineza za komšije iz Barselone.

Espanjol je napravio veliki posao kada je u januaru doveo kineskog reprezentativca Lei Vua za sumu od dva miliona evra iz Šangaja. Dvadesetsedmogodišnji ofanzivac igra redovno u novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sezoni, čak je u kvalifikacijama za Ligu Evrope zabeležio po gol i asistenciju.

Dobre partije Kineza su načinile Espanjol gledaniji u Kini čak i od 'El Klasiko' tandema. Ovakvu kupovinu je pozdravio i Tebas, predsednik La Lige koji je izrazio nadu da će prenosi španskog prvenstva biti u porastu narednih godina.

Kina je treća najveća 'mušterija' La Lige sa godišnjom razmenom u vrednosti od 100 miliona evra, ispred njih su samo Amerika i Španija, Amerikanci godišnje ulože 145 miliona evra u Primeru.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.