Izvor: MozzartSport.com, 09.Okt.2021, 23:30

MLS: Sijetl protiv komšija Vankuvera zvanično overava plasman u plej-of

Saundersima je jedan bod dovoljan da matematički obezbedi 13. uzastopno učešće u doigravanju za titulu

Za 13 godina, koliko Sijetl Saunders postoji, nijednom se nije desilo da fudbalski klub sa severozapada Sjedinjenih Američkih Država propusti da učestvuje u plej-ofu MLS. Neće ni ove sezone, pošto je posle 27 utakmica prvi u Zapadnoj diviziji. Priliku da i teoretski obezbedi doigravanje za titulu Saundersi imaju u noći između subote i nedelje, od 03.00 časova protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivalskog Vankuvera.

Domaćinu je bod dovoljan da definitivno osigura neko od prvih sedam mesta u diviziji, a ništa neće da bude slađe navijačima Sijetla nego ako to urade baš pored Vajtkepsa. Sijetl i Vankuver su dva najveća grada u tom delu kontinenta, razdvajaju ih oko 200 kilometara i granica Kanade i SAD. Vremenom se među njima stvorio rivalitet, koliko god je to moguće za fudbal u MLS.

03.00: (1,75) Sijetl (3,60) Vankuver (4,90)

Sijetl za ovih 13 godina nikada nije bio slabije plasiran na tabeli konferencije od četvrtog mesta. To mu ipak nije bio garant uspeha, čak šest puta je bio zaustavljen odmah u četvrtfinalu plej-ofa.

Poslednjih sezona je znatno uspešniji, četiri puta je od 2016. igrao u finalu, a u dva navrata je osvojio trofej.

Sam plasman u plej-of neće zadovoljiti ambicije Sijetla. Prvi cilj je da se osvoji prvo mesto, koje garantuje direktan plasman u četvrtfinale. Ostali timovi će morati da igraju prvo osminu finala.

Vankuver je uspeo da spase sezonu, posle užasnog starta i promene trenera. Sada se probio do osmog mesta na tabeli konferencije i samo jedan bod ga deli od pozicije u plej-ofu. Naravno, ima još mnogo da se igra, a od petoplasiranog Real Solt Lejka do desetoplasiranog San Hozea razlika je svega šest poena.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Usled toga što se trenutno igraju mečevi reprezentacija, Sijetl i Vankuver će noćas da igraju znatno oslabljeni. Saundersi su bez Raula Ruidijaza (Peru), Kristijana Roldana (SAD), njegovog brata Aleksa Roldana (El Salvador), Ksavijera Areage (Ekvador) i Nuhua (Kamerun). Uz to, povređeni su Džordan Moris, Đordi Delem i Niko Lodeiro, dok je Bred Smit zaražen koronavirusom.

Mislim da smo na pragu neverovatnog uspeha, s obzirom na to koliko je još mečeva ostalo do kraja ligaškog dela. Smatram da to dovoljno govori o kvalitetu tima i dužini klupe koju imamo. Uspeli smo da stignemo dovde bez petorice, šestorice startera. Neverovatan uspeh“, kazao je vezista Saundersa Kelin Rou.

Noćas ni Vankuver neće biti u punom sastavu. Zbog povrede neće igrati nekadašnji kapiten Vojvodine, Ranko Veselinović. Pored njega na bolovanju su i Lukas Kavalini, Erik Godoj i Endi Rouz, dok Džavain Braun i Maks Krepo sa svojim reprezentacijama, Jamajkom i Kanadom, igraju kvalifikacije za Mundijal.

Ove sezone su Sijetl i Vankuver odigrali samo jedan meč, u junu. Uprkos preokretu Vajtkepsa, susret u Sijetlu je tada završen 2:2.

MLS

Subota

23.55: (1,85) Njujork Red Buls (3,80) Inter Majami (6,50)

Nedelja

02.00: (2,95) Sinsinati (3,30) Filadelfija (2,45)

03.00: (1,75) Sijetl (3,60) Vankuver (4,90)

22.00: (2,15) Minesota (3,40) Kolorado (3,40)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.