MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO UŽICE: Gimnazija dobija sportsko odeljenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 10:46

MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO UŽICE: Gimnazija dobija sportsko odeljenje

Jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Srbiji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić povodom formiranja novog sportskog odeljenja, obišao je jednu od najstarijih obrazovnih institucija, Užičku gimnaziju.

Prilikom posete Užicu, ministar Udovičić se družio i sa srpskim paraolimpijcima Nebojšom Đurićem i Milošem Zarićem, nakon čega je obišao radove na izgradnji sportske dvorane za školski sport u Krčagovu.

 - Formiranjem sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odeljenja u gimnazijama, učenici koji se bave sportom i idu na takmičenja i pripreme, moći će na kvalitetan način i da prate nastavu i da postižu vrhunske rezultate u sportu, ali i u školi. Skoro dva veka postojanja svrstava ovu gimnaziju među najstarije obrazovne institucije u Srbiji. U okviru reforme gimnazijskog obrazovanja, uz gimnazije u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Novom Pazaru i Nišu, gimnazija u Užicu oformiće sportsko odeljenje čime se svim srednjoškolcima širom Srbije daje ista šansa i za obrazovanje i za sport, jer jedno ne isključuje drugo - istakao je ministar Udovičić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.