MILOŠEVIĆ DETALJAN POSLE MEČA: Preneo reči Dejana Stankovića, objasnio izmene Ivanića i Kange

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2020, 01:08

MILOŠEVIĆ DETALJAN POSLE MEČA: Preneo reči Dejana Stankovića, objasnio izmene Ivanića i Kange

Oduševljenje u redovima Zvezde.

Crvena zvezda je savladala Gent u trećem kolu Lige Evrope rezultatom 2:1 i stigla do veoma bitnog trijumfa na stadionu "Rajko Mitić". Nakon meča je u crveno-belom taboru vladalo izuzetno zadovoljstvo.

Trener Dejan Stanković nije mogao da sedi na klupi zbog suspenzije, a takođe nije bio ni na konferenciji posle utakmice. Umesto njega, tu je bio Nebojša Milošević.

- Teška pobeda, očekivali smo da će biti zahtevna utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to se ostvarila. Brzina, tranzicija, osvajanje prostora, za to smo se pripremali, Genk je to ispunio. Nedostajao nam je Stanković, ali prenosim i njegove čestitke svima koji su pokazali kako se sa ponosom nosi dres Crvene zvezde - smatra Milošević.

Upitan je za izlazak Mirka Ivanića iz igre. Nakon te izmene, igra crveno-belih je postala u nekoj meri slabija.

- Mirko je sjajno odigrao period utakmice, ali ne zaboravimo da je preležao i koronu, a posle se jako brzo uključio u ritam utakmica. Ovaj meč je imao jak tempo, a još vremenske prilike su pojačavale fizički napor. Takva dinamika utakmice odgovara igračima Genta. Ivanić je fenomenalno odradio posao dok je bio na terenu, a onda je pružena prilika i drugim igračima - otkrio je Milošević.

Istakao je koliko je falio Dejan Stanković na klupi.

- Imali smo šanse i kod 1:0 i kod 2:1 da rešimo utakmicu, ali možda nam je nedostajao i šef stručnog štaba da rešimo u tim momentima. Ne zaboravimo, ovo je sjajan protivnik, iz prvog šešira, ali sve zamisli šefa smo izneli. Imali smo jako moćnog protivnika, međutim pokazali smo da smo bolji i kvalitetniji - ispričao je pomoćni trener Zvezde, onda se osvrnuo na Borjana i Kataija:

- Oni su veliki deo ove ekipe. Svoj kvalitet u službu tima, a kad dođe momenat da demonstriraju suvi kvalitet, onda to i rade. Cela klupa, čak i igrači sa tribine, svi smo živeli za meč. Svi zajedno smo izneli i doprineli pobedi. Zvezdaši imaju razloga da budu ponosni.

Gelor Kanga je izašao u drugom poluvremenu, a razlog je sličan kao u slučaju Mirka Ivanića.

- Kanga je bio bolestan, kao i Ivanić. Sama bolest, pa posle nedostatak trenažnog procesa, za očekivati je da i on napreduje, te da individualnim kvalitetom doprinese uspehu tima. Značajno drugačija protiv Libereca, za to smo se pripremali. Nije realno da igramo bez stresa evropske mečeve, ali taj stres nam omogućava da napredujemo kao tim - rekao je Milošević, a onda odgovorio na pitanje kako vidi igru odbrambenih igrača na ovom meču.

- Nismo imali problem u defanzivi nego kvalitetnog protivnika. Odigrali smo kako smo mogli. Gobeljić je uspeo da svojim sposobnostima neutrališe neverovatnu brzinu belgijskih igrača - zaključio je Nebojša Milošević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.