MILOJEVIĆ NA TAPETU ARGENTINCA: Garsija isprozivao bivšeg trenera

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 14:22

MILOJEVIĆ NA TAPETU ARGENTINCA: Garsija isprozivao bivšeg trenera

Nije mu se svidelo kako su igrali crveno-beli.

Fudbaler Crvene zvezde Mateo Garsija pao je u potpuni zapećak kod trenera crveno-belih Dejana Stankovića. Mečeve posmatra sa klupe, ali u razgovoru za medije iz domovine se čini da je Argentincu bolje nego što mu je bilo kod prethodnog trenera Vladana Milojevića. Garsija je čak u neku ruku i prozvao Milojevića zbog pristupa na mečevima koje je Crvena zvezda igrala u Ligi šampiona, zbog čega su i navijači umeli često da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budu nezadovoljni.

 - Pred Stankovićem moram da skinem kapu zbog svega što je uradio tokom igračke karijere. On zna mnogo toga i trudi se da prenese to iskustvo na nas. Trudim se da naučim što više od njega, tek sam počeo. Promenili smo stil, traži od defanzivaca da igraju više u sredini kako bi veziste rasteretio. Ima puno mobilnosti u našoj igri. Polako se spremamo kroz ligu za mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona – rekao je Garsija za ''La Nasion'' i osvrnuo se na Milojevića. - Podizao nam je samopouzdanje kroz utakmice u Superligi Srbije. Tražio je da imamo visok posed lopte. U Srbiji smo se mi sve pitali, ali je u Ligi šampiona stvar bila drugačija. Igrali smo potpuno drugačije, suprotno od načina kako smo igrali u prvenstvu. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali smatram da je bila greška ta promena stila jer smo imali dobar tim, kvalitetne igrače. Čak ni kod kuće protiv Totenhema ili Bajerna iz Minhena nismo probali da se nadigravamo i oni su nas kao gosti rasturili.

Osvajanje titule šampiona Srbije je Garsiji prvi trofej u karijeri, a u sećanju je Argentincu posebno ostao i debi za Crvenu zvezdu kada je postigao gol protiv Jang Bojsa koji je približio crveno-bele plasmanu u Ligu šampiona koji je posle burno proslavljen.

 - Sjajan je osećaj postati šampion. Neverovatna stvar, nešto jako značajno za moju karijeru. Međutim, retkost je postići tako nešto bez navijača - ističe Garsija. - Kada sam dolazio znao sam da su navijači fanatici, ali tog dana… Samo sam rekao sebi: ''Gledaj koliko je ovo ludo''. Zvezda je nekada bila šampion Evrope, ali posle rata joj više nije bilo lako da dođe do Lige šampiona. Zato su tako slavili. Strastvena proslava je tipična za Argentinu, ali nikada nisam video da neko slavi na tenku. Radovali smo se u svlačionici, a onda su najiskusniji igrači prišli nama novajlijama, koji nismo razumeli ništa. Samo su nas poveli u tenk. Nije mogao da prođe svim ulicama u Beogradu, ali smo prešli nekih 10 blokova. Navijači su bili svuda oko nas, svuda je prštao vatromet. Srbi su veoma strastveni. Tenk je uvek ispred stadiona. On je postao simbol, ljudi se slikaju na njemu. Čak je to i moja porodica uradila kada je došla da me poseti. Znam da je u planu velika proslava kada se završi utakmica sa Radnikom predstojećeg vikenda, ali ovog puta ne sa tenkom. Čuo sam da ćemo možda da idemo kroz grad u otvorenom autobusu, ali ovde možete sve da očekujete.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, verenica fudbalera Laga Žuniora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.