MILIJAŠ ZA SRBIJU DANAS: Dupla kruna bi bila savršen način da se oprostim od igranja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIJAŠ ZA SRBIJU DANAS: Dupla kruna bi bila savršen način da se oprostim od igranja (FOTO)

Ovo je treći mandat iskusnog veziste u Ljutice Bogdana.

Na kraju sezone Nenad Milijaš će da okači kopačke o klin. Iskusni vezista i kapiten Crvene zvezde međutim neće reći zbogom fudbalu. Po završetku igračke karijere, biće trener, što je i potvrdio na pripremama u Antaliji.

- Taj posao mi se sviđa duže vremena. Neki ljudi koji su sa mnom radili, koji me dobro poznaju su mi rekli da dobro vidim fudbal, a i meni se to sviđa. To bih prvo probao. Ako ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << išlo, prestaću, jer ne planiram da se bavim tim poslom 20 godina, a vidim da ne napredujem. Ali ipak mislim da ću da budem odličan. Još šest meseci sam fudbaler i tako ću i da razmišljam. Da osvojimo duplu krunu, i to mi je sada glavni cilj - rekao je Milijaš, koji je u Turskoj "stavio tačku" na poslednje igračke pripreme, a bilo ih je mnogo, da ih je teško izbrojati.

- Ove su bile savršene. I prvi deo na Kipru i drugi u Turskoj su odrađeni kako treba. Imali smo dobre rezultate (sve pobede). Formalno, utakmica sa Mariborom bila je generalna proba (više pročitajte OVDE), ali smo svakoj prilazili kao da je generalna. Nismo imali većih problema, jedino možda pred kraj sa terenima. Nije bio dobar, pa je nekim igračima sa sitnijim problemima smetao. Bilo je i sitnijih povreda, ali samo u poslednjih nekoliko dana. Inače, svi smo prezadovoljni - rekao je Milijaš za Srbiju Danas.

Crveno-beli su se vratili u Beograd, a već naredne subote (16.00) protiv Vojvodine ih očekuje nastavak Superlige. Ciljevi su jasni.

- Zvezda duplu krunu nije uzela dugo, dugo (od 2007. godine, prim.aut). I po meni je vreme da zaokružimo prošlu sezonu i ovu i ceo taj ciklus. Trofeji u prvenstvu i Kupu bili bi najbolji način, pa su nam to i ciljevi. Ne odustajemo od njih, na dobrom smo putu  i ne treba da se plašimo. Treba sami sebi da budemo najvažniji. Ako budemo igrali kako znamo, ne bi trebalo da bude problema.

Kraj karijere je najavljen, samim tim dupla kruna bila bi savršen način za oproštaj.

- Naravno da bih voleo. To bi bila moja treća dupla kruna, a to nije uspelo velikom broju igrača - kazao je Milijaš koji ima četiri osvojene titule.

Iskusnom vezisti ovo je treći mandat u Ljutice Bogdana, a ovaj period može bez ikakve dileme da se okarakteriše kao zlatno doba.

Saša Ilić je stariji pet godina, ali Milijaš ne želi da se takmiči sa legendom Partizana. 

- Nisam planirao da jurim Saleta, on može još da igra, a ja ću sigurno na leto reći kraj - objasnio je Milijaš.

- Meni je i prvi put bilo zlatno vreme, kada je Dragan Stojković Piksi bio predsednik. Imali smo moćan tim, osvojili dve duple krune i sve je funkcionisalo savršeno. Onda je usledio povratak i osvajanje titule, koja je po meni najteža. Ubedljivo. Napravljena je dobra ekipa, sa mnom, Ninetom (Miloš Ninković), (Nikolom) Mijailovićem, (Nejcom) Pečnikom, (Dejanom) Kelharom, (Draganom) Mrđom... Imali smo nas, navijače iza i na kraju smo i uspeli. Celokupna godina je bila teška i sada je ovaj period takav, da svako od nas, posebno mlađu da mogu da uživaju. Ovo je prava Crvena zvezda. Ali, oni su to sami zaslužili i toga treba da budu svesni. Posle toliko godina izboriti plasman u Ligu šampiona, to su svi čekali. Takođe su postavili i neke standarde, i sada je normalno da uđemo u Ligu Evrope, a da se nadamo Ligi šampiona. Nije lako, i to ne sme da se zaboravi. Mi smo ekipa koja je dobra kada je reč o budžetu, ali ima i timova koji mnogo više ulažu. Takođe, mi zajedno sa stručnim štabom dobro radimo.

Nije imao ni mnogo dileme kada je reč o novom vođi tima, odnosno onome (onima) koji će posle njega "nositi" svlačionicu.

- Ima više momaka. Možemo da uzmemo u obzir ko je koliko u klubu, ali po meni Zvezdu uvek najbolje osećaju njena deca. Ja nisam Zvezdino dete, ali sam dugo tu. Kada sam ja postao kapiten, mislim da te dece nije ni bilo, ili su bili baš mladi. Sada ima njih nekoliko, koji su prošli školu i koji znaju šta je Zvezda. Svi to u suštini znaju, ali oni posebno jer su tome učeni od malena. Tu su Vujadin (Savić), Žule (Filip Stojković)... Normalno je da oni imaju tu ulogu, da nose svlačionicu. Tako je i sada u suštini, pošto sam ja sada manje na terenu. Samo u tim situacijama sam ja kapiten. Nije sada teško biti kapiten Zvezde, sada je to uživanje.

I za kraj, neizbežno pitanje odnosilo se na novi Večiti derbi. Utakmica trećeg kola prolećnog dela sezone biće odigrana 2. marta (više pročitajte OVDE), a Zvezda trenutno ima 15 bodova više od Partizana. Do novog okršaja najvećih srpskih klubova u igri će biti po šest bodova, a Milijaš smatra da imperativ pobede postoji, između ostalog i zbog prethodnog duela.

- Mislim da smo dužni našim navijačima, i za igru i za rezultat. Pre svega zbog prošlog Večitog derbija. Nismo odigrali kako je trebalo. Ne znam razlog, tada smo mnogo razgovarali o svemu. Tačno je da nismo izgubili, ali moramo da odigramo mnogo bolje. I da dođemo do tri boda, pošto smo domaćini. Veoma je bitno zbog nastavka prvenstva - zaključio je Milijaš, a šta je o pripremama rekao Vladan Milojević pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda brazilska odbojkašica Rozamarija Montibelje

../ Deixo meu sorriso aberto, conservo as dores fechadas; Coloquei um olho mágico no coração Para ver quem é antes de abrir a porta../ 🌞❤️

Објава коју дели Rosamaria Montibeller (@rosamaria9oficial) дана 31. Јан 2016. у 8:17 PST

Angra: falei pouco mas falei bonito. 🌞🔥✌🏻⛵️ #angramadeinroça

Објава коју дели Rosamaria Montibeller (@rosamaria9oficial) дана 30. Дец 2015. у 12:46 PST

Tudo ó 👌👌! Tudo doida 🆘🔞🔙 #parabenselo #asdesempre #nemqueriadormir #cadeopresente #chupaprevisaodotempo #acabanaoofolga

Објава коју дели Rosamaria Montibeller (@rosamaria9oficial) дана 30. Дец 2014. у 10:58 PST

- .. there is something through her eyes..the eyes, i don’t know exactly what.. can u feel it too? 📝💭

Објава коју дели Rosamaria Montibeller (@rosamaria9oficial) дана 11. Јул 2018. у 12:16 PDT

Miga sua loca, páraa. To rindo mas tô falando sério, juro 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🖤 #pqagenteéassim? #comosempre #rindopranaochorar #rainhadomar2018 #anonovoamizadesvelhas #roseane #euAMOOOOOO

Објава коју дели Rosamaria Montibeller (@rosamaria9oficial) дана 3. Јан 2018. у 2:03 PST

+

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.