MEDIJI JAVLJAJU: Beker se vraća trenerskom poslu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDIJI JAVLJAJU: Beker se vraća trenerskom poslu (FOTO)

Neočekivana vest.

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, trebalo bi uskoro da postane "učitelj" nemačkog tenisera ruskog porekla Aleksandra Zvereva, javlja španski dnevnik Marka. Zverev, trenutno peti igrač na ATP listi, raskinuo je saradnju sa poznatim Špancem Huanom Karlosom Fererom.

#Zverev e #Ferrero si separano. Secondo alcune voci potrebbe essere Boris #Becker a sedersi nell'angolo del giovane connazionale.🤔🎾 pic.twitter.com/oQbj8EuzQN
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— We Are Tennis Italia (@WeAreTennisITA) 23. фебруар 2018.

"Marka" tvrdi da je 20-godišnji teniser bio nezadovoljan saradnjom sa Fererom iako je pod njegovim vođstvom bio u jednom trenutku treći reket sveta. Španac je bio Sašin trener sedam meseci. Međutim, supertalentovani Nemac nema uspeha na Gren slem turnirima, na kojima mu je najveći domet četvrtfinale. Na minulom Australijan openu ispao je u trećem kolu, prethodno na US openu već u drugom kolu... A Beker je upravo u Njujorku prošle godine izjavio da će Zverev u 2018. sigurno osvojiti Gren slem trofej. Sad će dobiti priliku da izvrši direktan uticaj na ostvarenje tog cilja mladog tenisera, a biće direktan rival Đokoviću, koji posle oporavka od povrede želi da u 2018. godini osvoji najmanje jedan Gren slem pehar.

Aleksandar Zverev Senior, otac petog igrača sveta, ostaće glavni trener, a Beker će mu pomagati. I dok je Fereru smetalo da "deli" posao sa teniserovim ocem, Boris neće imati taj problem, jer je sa Zverevim Seniorom već dugo u prijateljskim odnosima. Saradnja Bekera i Zvereva trebalo bi da bude ozvaničena u narednih nekoliko nedelja.

Sve

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.