MBAPE I ŽIRU REKORDIMA KRČE PUT KA ODBRANI TRONA: Poljska poklekla pred šampionom sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 19:10

MBAPE I ŽIRU REKORDIMA KRČE PUT KA ODBRANI TRONA: Poljska poklekla pred šampionom sveta

Stabilna ekipa.

Aktuelni šampion sveta u fudbalu, selekcija Francuske, savladala je Poljsku sa 3:1 u osmini finala Mundijala u Kataru i tako nastavila svoj pohod ka odbrani titule.

Bolji su bili izabranici Didijea Dešama, koji su od starta delovali odlučno, ali nisu uspeli tek tako da probiju bedem Poljaka, čiji gol je dobro čuvao Vojćeh Ščešni.

Sredinom prvog poluvremena, Poljaci su dobili na samopouzdanju, posle jedne sjajne prilike, kada je Ugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ljoris uz dosta sreće, ali i umeća sačuvao svoj gol, te su to bili momenti igre kada Poljska želi gol i kada otvara prostor Francuzima za kontru.

Pogledajte rezultate

Petlovi su poveli tek u sam smiraj poluvremena, a strelac u 44. minutu je bio Olivije Žiru, koji je tim pogotkom postao najbolji strelac u istoriji svoje reprezentacije. To je bio njegov 52. u dresu Trikolora, čime je prestigao Tijerija Anrija.

Slična situacija viđena je i u drugom poluvremenu, Poljskoj je trebao gol, ali nisu krenuli svim silama ka njemu. Nije bilo preterano opasno pred golom Lorisa, a iz jednog kontranapada Kilijan Mbape je povisio na 2:0.

Isti igrač doneo je 3:0 u 90. minutu. Bio je to njegov deveti gol na svetskim prvenstvima, te je tako postao jedini fudbaler u istoriji koji je postigao makar osam pre svog 24. rođendana.

Konačnih 3:1 postavio je sa bele tačke Robert Levandovski u poslednjim sekundama meča. On je najpre promašio jedanaesterac, ali se golman Loris kretao po gol liniji, i izašao van nje, te se kazneni udarac pogodio.

Francuzi su prošli u četvrtfinale, u kom će igrati sa boljim iz duela Engleska - Senegal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.