MASTERS SINSINATI: Đoković protiv Aguta pokazao ZAŠTO je najbolji na svetu! Za titulu sa Raonićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 00:24

MASTERS SINSINATI: Đoković protiv Aguta pokazao ZAŠTO je najbolji na svetu! Za titulu sa Raonićem

Odlučujući meč je na programu u nedelju.

Novak Đoković je posle velike bitke sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:6) savladao Španca Roberta Bautista Aguta u polufinalu Sinsinati mastersa koji se igra u Njujorku. Za anale je bio treći set o kojem će se dugo pričati. Novak je vodio 5:2, Agut je servirao na 6:5, a pobednik je odlučen u taj-brejku, gde je Nole izdominirao (7:0).

U meču za trofej u nedelju igraće protiv Kanađanina Miloša Raonića koji ranije savladao Grka Stefanosa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Cicipasa sa 2:0 (7:6, 6:3).

Najbolji teniser sveta je izgubio prvi set od Španca rezultatom 6:4. Pored neubedljive igre Đokovića, razlog za takav epilog bio je veoma jasan - sjajan servis Aguta.

Fabulous set of tennis from @BautistaAgut! 👏

He grabs the opener 6-4 against Novak Djokovic.#CInCyTENNIS pic.twitter.com/2rwkv16xuk

— ATP Tour (@atptour) August 28, 2020

Dva puta je Nole izgubio svoj servis (na 2:1 i 4:3), te mu je jedan brejk na 2:2 bio uzaludan jer je Agut držao svoj servis do kraja tog dela meča.

Drugi set su obojica počeli ubedljivo i bez većih problema su osvajali gemove. A onda je usledila prekretnica meča. Na 1:1, pre nego što je na servis došao Srbin, Đoković je zatražio medicinski tajm-aut. Odmah potom je uzeo gem, a ubrzo i brejk Agutu, iskoristivši tako drugu brejk-loptu u tom gemu.

Potvrdio je Nole odmah brejk za 4:1, ali tu nije bio kraj borbi jer se Španac nikako nije predavao iako je Đoković imao i dve brejk lopte pri rezultatu 4:2.

Bautista je vratio brejk na 4:3, a potom bio siguran na svom servisu za 4:4 i nastavak drame. Na 5:4 je kiša na kratko prekinula meč, dok nije zatvoren krov na terenu u Sinsinatiju. Ta pauza mu je takođe prijala i on je uspeo da oduzme servis Agutu još jednom za izjednačenje u setovima.

🇷🇸 @DjokerNole is fighting back! 💪

He levels up with Roberto Bautista Agut at 4-6, 6-4.#CInCyTENNIS pic.twitter.com/r2WVcFe57o

— ATP Tour (@atptour) August 28, 2020

Odlučujući set bolje je započeo Španac. Uzeo je Novakov servis i poveo sa 2:1. Ipak, tada je Đoković pokazao zašto je najbolji na svetu i sa četiri vezana gema došao je vođstva od 5:2.

Tada je posle velike bitke Španac osvaja svoj servis, a zatim i bez izgubljenog poena brejknuo Noleta za 5:4. Lagano je osvojio i svoj servis i poravnao rezultat. Uspeva Španac da uzme još jedan brejk i tada je on servirao za meč. Novak tada pokazuje zašto je najbolji na svetu. Vraća brejk, a u taj brejku i stiže do pobede. Uz  neverovatnih 7:0.

Na kraju Đoković je došao do zaslužene pobede i na samo trijumf od novog Mastersa i to 35. u karijeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.