MASTERS ŠANGAJ: Ništa od odbrane TITULE, Cicipas posle velikog PREOKRETA pobedio Novaka (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASTERS ŠANGAJ: Ništa od odbrane TITULE, Cicipas posle velikog PREOKRETA pobedio Novaka (FOTO)

Grk slavio u tri seta.

Novak Đoković neće braniti titulu u Šangaju pošto ga je u četvrtfinalu savladao Grk Stefanos Cicipas posle preokreta sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:3) za dva sata i četiri minuta igre. Cicipas će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva, a Đoković je prvi put u Šangaju ispao pre polufinala. Srpski teniser odigrao je dobar prvi set i za pola sata ga osvojio, ali je Grk preokret započeo u drugom setu kada je uspeo da skrati set koji je skoro otišao u taj-brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oduzevši Novaku servis.

Novak je od starta meča krenuo u većoj brzini i već u drugom gemu stigao dfo prve brejk prilike koju je iskoristio, a zatim i potvrdio brejk za vođstv od 3:0. Održavao je Đoković brejk prednosti da bi Medvedev zapretio u sedmom gemu kada je stigao do brejk prilike. Novak je uspeo da sačuva svoj servis i zatim reši prvi set u svoju korist za 32 minuta.

That angle tho 🤯@DjokerNole #RolexSHMasters pic.twitter.com/CEkl1d0lpc

— Tennis TV (@TennisTV) October 11, 2019

Drugi set počeo je igrom gem za gem sve do petog gema kada je Novak pritisnuo Cicipasov servis i uspeo da dođe do izjednačenja 40:40. Grka međutim to nije poremetilo i uspeo je da osvoji gem na svoj servis. Već u sledećem gemu na svoj servis, Novak je bio primoran da spašava dve brejk lopte, a zatim je nastavljeno da se igra gem za gem. Činilo se da će drugi set otići u taj-brejk, ali je Đoković u 12. gemu imao problema na svoj servis, Cicipas je tri puta stigao do đusa, a zatim i do brejk lopte koju je uspeo da iskoristi i stigne do izjednačenja u setovima.

Next level good ⚠️

Nole & Stef taking it up a notch in Shanghai! @DjokerNole @StefTsitsipas #RolexSHMasters pic.twitter.com/JwH2ubv1U0

— Tennis TV (@TennisTV) October 11, 2019

Posle mirna tri gema u trećem setu, u četvrtom je Novak je izgubio svoj servis. Pogodio je Đoković sve prve servise, ali je Cicipas riternima potpuno nadigrao srpskog tenisera i stigao do tri brejk lopte. Dve je Novak uspeo da spasi, ali ne i treću pa je Grk napravio brek, a zatim ga i potvrdio za vođstvo od 4:1. Novak je uspeo da prekine seriju Cicipasa osvajanjem gema, al ije Grk na svoj servis lako osvojio gem i poveo sa 5:2.

BONUS GALERJA

Pogledajte kako izgleda ruska atletičarka Darija Klišina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.