MASTERS MONTE KARLO: Lajović jurio PREOKRET, pa skrenuo u provaliju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 15:08

MASTERS MONTE KARLO: Lajović jurio PREOKRET, pa skrenuo u provaliju (FOTO)

Pad koncentracije u trećem setu rešio pobednika.

Posle Miomira Kecmanovića o čijem porazu više možete da pročitate OVDE, Srbija je već na startu Mastersa u Monte Karlu ostala bez još jednog predtavnika.

Dušan Lajović je nastavio meč protiv Danijela Evansa koji je u ponedeljak prekinut zbog kiše i posle maratonske borbe izgubio sa 3:6, 7:6, 2:6 posle skoro tri sata.

Britanac je mnogo odlučnije počeo meč i sa dva brejka lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego što je očekivao došao do prednosti posle 45 minuta igre.

Daleko veće borba vodila se u nastavku meča. Oba igrača su bila sigurna na svom servisu, a do prve dve brejk lopte Lajović je došao pri rezultatu 4:4. Nije uspeo da ih realizuje, tako da je taj-brejk bio u najavi.

I 13. gem bio je maratonski. Lajović je diktirao tempo, bio agresivniji, ali je iskoristio tek šestu set loptu i rezultatom 13:11 u taj-brejku došao do izjednačenja u setovima.

Dan Evans wins an EPIC

Dan get's his 1⃣st tour-level win on clay since 2017 after defeating Dusan Lajovic 6-3, 6-7(11), 6-2 at the Monte-Carlo Masters#BackTheBrits 🇬🇧 pic.twitter.com/m0Ma55FJwm

— LTA (@the_LTA) April 13, 2021

Kad se očekivalo da Dušan Lajović napravi još jedan korak ka preokretu i pobedi, usledio je neobjašnjiv pad protkan sa brojnim greškama. Evans je uspeo to da iskoristi, povede sa 4:0 u trećem setu i stekne nedostižnu prednost.

Evansov protivnik u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu biće Poljak Hubert Hurkač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.