Izvor: HotSport.rs, 03.Mar.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARKO NIKOLIĆ: Derbi neće odlučiti šampiona, Grof i ja nećemo biti neprijatelji!

Partizan u subotu od 18 časova gostuje Crvenoj zvezdi u 153. večitom derbiju, a trener crno-belih Marko Nikolić smatra da utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić’ neće rešiti pitanje šampiona Srbije.

– Doživljavamo ovaj derbi kao nešto najlepše što srpski fudbal ima godinama unazad. Učin ićemo sve da tu utakmicu učinimo orealom, posebno navijača Partizana. Ona je u ovom momentu veoma važna, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pristupićemo joj takmičarski, tako se pripremamo i tako igramo poslednjih nekoliko meseci, ali ona neće rešavati pitanje šampiona, pogotovo zbog sistema takmičenja i podele bodova – počeo je priču Marko Nikolić.
Strateg Partizana ističe i da navijače sutra očekuje spektakl, jer oba kluba se nalaze u sjajnoj formi. Od svog tima očekuje ozbiljnost i borbenost, a ako toga bude biće i pobede.
– Nalazimo se u seriji od 19 utakmica bez poraza. Zvezda je u seriji od 17 utakmica. ‘Komšije’ pokazuju veliki kvalitet i imaju kvalitetne igrače u svojim redovima. Partizan će imati odgovoran pristup derbiju i posebnu inspiraciju da svake sekunde damo sve od sebe, svako u svojoj zoni odgovornosti, što ovakvo takmičenje zahteva. Očekujem ozbiljnost, disciplinu i veliku podršku navijača i kroz to se nadamo dobrom rezultatu.
Marko Nikolić se osvrnuo i na prašinu koja se digla promenom sudija, to jest odlukom da Majo Vujović vodi 153. okršaj Crvene zvezde i Partizana.
– Veoma sam zadovoljan kako odreagovali na promenu sudije. To apsolutno nije tema uz sve faktore koji nisu derbi. Zvezda ima šest bodova prednosti i može se reći da je blagi favorit. Drago mi je da se niko od igrača i članova stručnog štaba nije bavio suđenjem. Nemamo prava na poklone i greške. Nema prostora za koncentrisanje na druge stvari osima na teren. Kako god da bude sudija neće odlučiti pobednika. Postoje institucije koje se bave time kakvo je suđenje bilo. Vidim da su navijači Partizana negativno odreagovali na izbor sudije, ali je naše da se samo skoncentrišemo na igru i kako da dođemo do pobede – jasan je Marko Nikolić.
Strateg Partizana zna šta je derbi…
– Derbi donosi prestiž, najvažnija je utakmica i pritisak je uvek prisutan. Nema lepše utakmice od ove. Najveća je čast za igrača ili trenera jeste da bude deo ovakve utakmice.
Marko Nikolić se na kraju osvrnuo na kvalitete Crvene zvezde, ali i svoj odnos sa trenerom Grofom Božovićem.
Crvena zvezda je uz nas i Vojvodinu najbolji klub u ligi, imaju dosta stranaca i sigurno će šest igrača biti u prvoj postavi. Imaju određeni kvalitet igre, a bilo bi neozbiljno da sada otkrvam njihove prednosti i mane. Grof i ja smo drugari, ne mogu baš reći prijatelji, ali imamo odnos koji je za svaki primer. ‘Komšije’ smo, živimo u istom kraju, ali to ne znači da sutra nećemo da damo sve od sebe na terenu, a opet to ne znači da ćemo prekosutra prestati da se poznajemo – zaključio je Marko Nikolić.
Sa stadiona Partizana – Stefan Smuđa.
The post MARKO NIKOLIĆ: Derbi neće odlučiti šampiona, Grof i ja nećemo biti neprijatelji! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Učinićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Zvezde

Izvor: Beta, 03.Mar.2017

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da predstojeći derbi meč protiv Crvene zvezde neće rešiti pitanje konačnog plasmana u Super ligi ali da će njegova ekipa učiniti sve da se na sportski način pripremi za taj duel i ostvari pozitivan rezultat. "Derbi je najlepša stvar...

Nastavak na Beta...

Kako je svlačionica Partizana reagovala na odluku UEFA: Igrači su znali da nećemo biti kažnjeni

Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2017

Marko Nikolić o „tradicionalnoj srpskoj sklonosti da se radujemo potencijalnoj tuđoj nesreći“..Vest da su se „pomirili“ UEFA i Partizan, odnosno da je „pala“ zabrana o učešću crno-belih u evropskim kupovima, nije iznenadila nikog u Humskoj 1. Pogotovo ne direktne proizvođače rezultata...

Nastavak na MozzartSport.com...

Šok na Marakani: Boaći se povredio, ne igra derbi!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2017, 09:18

Zna se i ko menja špica iz Gane..Panika na Marakani! Nadali su se u Crvenoj zvezdi da će Ričmond Boaći posle dva gola u Bačkoj Palanci da razgali Delije i u 153. večitom derbiju, ali se to, po svemu sudeći, neće desiti. Napadač iz Gane pretrpeo je povredu na završnom treningu ekipe, uoči okršaja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.