MAREJ NE ODUSTAJE: Želim da igram finale protiv Đokovića ili Nadala

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 11:08

MAREJ NE ODUSTAJE: Želim da igram finale protiv Đokovića ili Nadala

Britanac se i dalje nada povratku u vrh.

Već godinama Endi Marej muku sa povredama zbog kojih već odavno više nije u teniskom vrhu niti predstavlja pretnju za najbolje igrače svetasa kojima je nekad igrao uzbudljive i neizvesne mečeve. Dvostruki osvajač Vimbldona ipak ne odustaje od namere da ponovo bude u vrhu, iako prošle godine u Londonu nije uspeo da ostvari značajniji rezultat.

- Meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima na Centralnom terenu. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima - rekao je Marej.

Britanac je Vimbldon osvajao 2013. i 2016. godine, međutim već šest godina nije uspeo da prođe treće kolo na grend slem turnirima. Ipak, Marej i dalje veruje da to može da se promeni.

- Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim! Ono što je bilo frustrirajuće poslednjih nekoliko godina na Vimbldonu je da nisam igrao dobar tenis u tim važnim mečevima! Možda sam u poslednjih nekoliko nedelja pokazao da kada sam fizički u redu i kada sam pripremljen, da sve može da bude daleko uzbudljivije - zaključio je Endi Marej.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.