Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 18:07

Lukaku vodi ka skudetu! Čudo se desilo – pobedio Kaljari

Nerazuri rutinski odradili Đenovu

Inter je uhvatio zalet i čini se da više niko ne može da ga zaustavi na putu ka skudetu. Posle pobeda u Firenci, protiv zahuktalog Lacija i prošlog vikenda u gradskom derbiju, Nerazuri su se napunili samopouzdanjem do vrha i rutinski rešavaju ’male’ utakmice.

Tako je bilo i danas na „Meaci“ protiv Đenove – 3:0. Tim Antonija Kontea je sa pola gasa savladao goste iz Ligurije koji su bili u odličnoj formi. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Međutim, protiv objektivno najjačeg tima u ligi nisu imali šanse. Bio im je ovo osmi uzastopni poraz na gostovanju interu, a na pobedu čekaju još od 1994. godine.

Romelu Lukaku je već u prvom minutu nastavio seriju sjajnih igara i golova i utabao put ka pobedi. Samo 32. sekunda su bila potrebna Belgijancu da načne Grifone. Sevnula je kontra Intera, Lautaro je proigrao Lukakua, a Romelu se u svom stilu stuštio ka golu Đenove, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem po zemlji najavio uspešno popodne. Bio je to najbrži gol Intera u poslednjih 15 godina.

Nije se Đenova predavala, pokušavala je preko Skamake u dva navrata, ali je Inter bio bliži drugom golu do poluvremena. Pretili su Darmijan, Barela, Lautaro Martinez u tri, a Lukaku u još dva navrata...

Posle dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu, Inter je rešio sve dileme. Opet je Lukaku vukao loptu, došao pred gol i uposlio slobodnog Darmijana kojem je ostao lakši deo posla. Na kraju se u strelce upisao i malerozni Aleksis Sančez kojem je gol prvo poništen, ali mu ga je VAR priznao.

Veći utisak nedeljnog popdnevna u Seriji A od Interove rutine je pobeda Kaljarija u Krotoneu (2:0) u duelu direktnih rivala za opstanak. Kaljari je prekinuo crnu seriju od 15 utakmica bez pobede koja je trajala čak tri meseca i tri dana! Da stvari budu zanimljivije, bio je ovo debi novog trenera Leonarda Semplićija. On je nedavno zamenio Euzebija Di Frančeska koji je imao nerealnu podršku uprave kluba i istrošio je sve kredite. Da su znali da će ovako da pogode sa Semplićijem, verovatno bi ga i ranije doveli.

Kaljariju je pobedo doneo Leonardo Pavoleti. Najubojitiji napadač tima sa Sardinije je proradio u svom stilu. U 56. minutu je u svom stilu pogodio glavom sa druge stative a dva minuta kasnije je iznudio penal koji je Žoao Pedro pretvorio u konačnih 2:0 i pobedu. Inače, Pavoletiju je to bio 21. gol glavom u poslednje tri i po sezone. Samo je Robert Levandovski u istom periodu postigao više golova glavom u ’ligama petice’. Zlata vredna pobeda Kaljarija koja ih je poptuno očivela u borbi za opstanak dok Krotone deluje kao da mu nema spasa i ubedljivo je poslednji.

A o opstanku će morati da razmišlja i Fiorentina kojoj nikako da krene. Danas je još jednom poražena. Udineze je na svom terenu slavio 1:0 a gol vredan tri boda je postigao zaboravljeni Ilija Nestorovski koji je sjajno reagovao između Violinih štopera u 86. minutu i pogodio glavom. Čini se da će Fiorentina uskoro morati opet da menja trenera kako bi izbegla ispadanje u Seriju B. Prandeliju ne ide...

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Specija - Parma 2:2 (0:2)

/Gijasi 52, 72 - Karamo 17, Ernani 25/

Bolonja - Lacio 2:0 (1:0)

/Mbaje 19, Sansone 14/

Verona - Juventus 1:1 (0:0)

/Barak 77 - Ronaldo 49/

Nedelja

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Malinovski 40, Gosens 70/

Krotone - Kaljari 0:2 (0:2)

/Pavoleti 56, Žoao Pedro 60 penal/

Inter - Đenova 3:0 (1:0)

/Lukaku 1, Darmijan 69, Sančez 77/

Udineze - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Nestorovski 86/

18.00: (1,52) Napoli (4,20) Benevento (6,50)

20.45: (2,45) Roma (3,40) Milan (2,85)

Odloženo

Torino - Sasuolo

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Konte je srećan: Sada bismo se borili za titulu u Ligi šampiona

Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021

Interov strateg kaže da je napravjen veliki pomak..Kada Inter pobedi Đenovu u Milanu, to samo po sebi ne bi trebalo da bude velika vest. Ali kada to uradi na dominantan i moćan način kao danas, onda se mora reći da Interov tim deluje kao da je sazreo za titulu...Nerazuri su uspešno pregrmeli seriju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.