Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 12:52

Luis Figo: Ronaldo i Mesi su kao kavijar i tartufi

Legendarni Portugalac u sjajnom stilu uporedio dvojcu najboljih igrača u proteklih desetak godina

Fudbal u Rusiji ima svoje zvezde i zvezdice, ali sve njih je prethodnih dana zasenila nekadašnja velika svetska zvezda - Luis Figo. Bivši portugalski reprerezentativac posetio je najveću zemlju na planeti u cilju promocije najvažnije sporedne stvari na svetu, pa su se tamošnji mediji utkrivali da razgovaraju sa vlasnikom Zlatne lopte iz 2000. godine, u vreme kada je po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zelenom tepihu plesalo mnogo fudbalskih umetnika. Smatra da ih ima i danas, a trenutno izdvaja jednog.

"Najbolji fudbaler u ovom trenutku je Kilijan Mbape. Pored toga što je talentovan i već igra na najvišem nivou, još je veoma mlad. Ako nastavi da napreduje i raste kao fudbaler, vrlo dugo će biti najbolji", rekao je Figo.

Kup kralja, subota - 21.30: (6.00) Atletik Bilbao (4,20) Barselona (1,55)

Nije se libio da povuče paralelu između njegove epohe i sadašnjosti.

"U moje vreme 15-20 ljudi je zapravo moglo da osvoji Zlatnu loptu svake godine. Možda je bila takva generacija... U proteklih desetak godina samo su dvojica podigla ovu nagradu. Ali to nije zbog manjka talenta, već su samo njih dvojica, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo, bili predobri."

A ko je od njih dvojice bolji?

"Teško pitanje. Teško mi je da ih uporedim. To vam je kao da upoređujete tartufe i kavijar", kao što je imao stila na terenu, Figo je prefinjeno dočarao da je izuzetno nezhavalno da se uporede kvaliteti dva sadašnja velikana.

Serija A, nedelja - 15.00: (2,65) Atalanta (3,30) Juventus (2,65)

Otkrio je da njegove tri ćerke, Daniela, Martina i Stela, često znaju da gledaju fudbal s njim.

"Nisu ludi navijači, ali sviđa im se fudbal."

I nijedna od njih, prema rečima Figa, nema dilemu ko je najbolji fudbaler, da li Ronaldo, Mesi...

"Najviše vole svoga oca", kroz smeh je dodao Portugalac, kome kao i većini ljubitelja fudbala, nije strano da dok gleda neki fudbalski meč na TV ekranu, posegne za čašom sa pićem, ili posudom sa grickalicama.

"Ako je leto, onda obično popijem nešto hladnije - pivo, šampanjac. Zimi se opredelim za crveno vino, a od gickalica su tu sir i malo kavijara", objasnio je nekadašnji igrač Sportinga, Barselone, Reala i Intera koji je sa svakim kubom osvajao nacionalnu titulu.

U dresu Reala je bio i evropski šampion. Da može, ipak bi u karijeri nešto promenio.

"Pa da osvojim evropsku ili svetsku titulu (sa Portugalijom)" bio je iskren Figo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.