Lorenco je dobio titulu, a jedini pravi gubitnik je MotoGP

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorenco je dobio titulu, a jedini pravi gubitnik je MotoGP

Mučno je voleti MotoGP prethodnih nekoliko nedelja. Mučno, bez obzira na to za koga navijate, ako ste iole objektivni. Mučno, jer kada se u sport umešaju druge stvari, one kojima tu definitivno nije mesto, ishod nikako ne može biti dobar.

Ružne scene iz Malezije rezultovale su završnicom prvenstva koju niko, ko voli ovaj sport, nije želeo. Ko je kriv za #SepangClash? Sada više zaista nije bitno. Na kraju dana, Rosi je pred poslednju trku imao 5 poena prednosti, ali je polazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa začelja. Do pola trke nadoknadio je 22 pozicije, ali dalje nije mogao.

Rećićete, možda, da kao Rosijevac, nisam fer, i da je ovo sve sasvim na mestu. Nije. Nije ok da vozač koji više ne može da se bori za titulu krene u ličnu osvetu. Da li je Lorenco zaslužio titulu? Ove sezone je vozio fantastično, pobedio na 7 trka, svakako je zaslužio da se bori za trofej.  Ima ih četiri pre ove, sigurno nisu slučajne. On je pakleno dobar vozač, ali... Siguran sam da nije slučajno što od svih velikih šampiona ima ubedljivo najmanje navijača. Što su mu njegovi Španci zviždali i nakon pobede na Katalunji i nakon pobede u Valensiji.

Da li je mogao do titule bez pomoći? Verujem da jeste. Ona i ovako osvojena nije nezaslužena, samo je gorak ukus u ustima preovladao. Markez nije mogao da odbrani titulu, pa je odlučio da je otme. Taktiziranje, vožnja za čoveka sa kojim se borio prethodnih godina zarad čega? "Vanzemaljci" bi svoje titule trebali da osvajaju sami, srcem. Oni su najbolji, ne priliči im ovako nešto. Naročito momku koji je u svojoj prvoj MotoGP sezoni osvojio titulu, a u drugoj pobedio na prvih 10 trka.

Tiho, u legendu je otišao Niki Hejden. Poslednji amerikanac koji je bio MotoGP šampion, i čovek koji je na ovoj stazi pre 9 godina, pretekao Valentina i osvojio titulu. Bila je to veličanstvena sezona. Ovu, verujem, niko neće pamtiti tako.

Pre 20 godina kada je Valentino stigao u svetski šampionat, motociklizam je bio pasija malog broja entuzijasta. Zahvaljujući njemu, i svima sa kojima se borio prethodnih 20 sezona, postao je globalni fenomen, a on rok zvezda i glavni protagonista.

Do pre mesec dana Mark Markez je delovao kao pravi naslednik. Mlad, beskompromisan, bezobrazan i prokleto, prokleto brz. Čemu onda ovo?

Gospodo iz Dorne, sutra počinje nova sezona. Moraćete bolje ovaj put.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.