Lopetegi: Igranje utakmica u Americi podriva špansku ligu

Izvor: B92, 15.Sep.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopetegi: Igranje utakmica u Americi podriva špansku ligu

Trener Real Madrida Julen Lopetegi kritikovao je planove da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD, rekavši da to podriva domaći šampionat.

Španska prva liga nedavno je potpisala 15-godišnji ugovor sa medijskom kompanijom Relevent, u cilju promocije fudbala i svojih brendova u inostranstvu, a prema kome bi jedna prvenstvena utakmica trebalo da se odigra u SAD.

Uprava španske lige je u utorak tražila dozvolu od Fudbalskog saveza (RFEF) da Đirona i Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigraju utakmicu u Majamiju, 26. januara.

"Ne želim da se to dogodi. To neće doprineti ujednačenom takmičenju. Sve ekipe bi trebalo da igraju na istim stadionima", rekao je Lopetegi, preneli su britanski mediji.

Dozvolu za odigravanje utakmice treba da izdaju Fudbalski savez Španije, Fudbalski savez SAD, Evropska fudbalska unija (UEFA) i Konfederacija Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Predsednik RFEF Luis Rubijales nedavno je govorio protiv ideje o utakmici u SAD.

Takođe, tim planovima se protivi i Udruženje španskih fudbalera. Posle sastanka u ponedeljak, saopšteno je da će fudbaleri doneti konačnu odluku da li će se utakmica igrati u SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.