Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 14:37

Lokomotiva pred prvim od pet finala, Šibenik trijumfom u Zagrebu obezbeđuje opstanak

Utakmica sa velikim ulogom za Lokose i Narandžaste u okviru 32. kola HNL-a

Dani odluke u Hrvatskoj. Neizvesno je u borbi za titulu, još zanimljivije u nadmetanju za mesta koja vode na evroscenu, ali je možda najuzbudljivije u borbi za goli život. Lokomotiva sedi na dnu tabele sa 23 boda, dva manje od Istre, dok u 32. kolu hrvatskog šampionata dočekuje šestoplasirani Šibenik (devet bodova više). Domaćinu je pobeda neophodna kako bi zadržao šanse za opstanak, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi gosti i matematički osigurali status u eliti u slučaju trijumfa (18.00).

18.00: (2,10) Lokomotiva Zagreb (3,25) Šibenik (3,35)

Lokosi su u jako lošoj formi. Na poslednjih 10 mečeva upisali su tek jedan trijumf, on je ostvaren pre nešto više od nedelju dana protiv Varaždina, koji je na pleća oboren sa ubedljivih 4:0. Dao je taj trijumf nadu Zagrepčanima, koju je samo tri dana kasnije ugasila Gorica, ovoga puta poker golova završio je u njihovoj mreži. Zato će svaki predstojeći susret u Lokomotivi tretirati kao eliminacioni, jasno je da je pobeda protiv daleko bezbrižnijeg Šibenika imperativ.

Sa druge strane, Narandžasti su se ušuškali u sredini tabele, ali žele da prebrinu svoje brige što je pre moguće. Pred start sezone je za primarni cilj postavljen opstanak u najvišem rangu, a on će u slučaju trijumfa na stadionu u Kranjčevićevoj ulici biti i obezbeđen. Šibenik je pretrpeo samo jedan poraz na poslednjih pet mečeva, doduše tri puta je remizirao, ali je u minulom kolu upisao važan trijumf kod kuće protiv Slaven Belupa (2:0).

Trener Lokomotive Samir Toplak je svestan važnosti predstojeće utakmice, ali i svake sledeće do kraja sezone.

"Opet u utakmicu ulazimo pod velikim pritiskom i imperativom pobede. Svesni smo važnosti utakmice, a jedan takav ispit smo protiv Varaždina jako uspešno rešili. Zato se nadam se da je ekipa naučila sada naučila da živi i reaguje pod takvim pritiskom. S druge strane, ono u Gorici nije bilo dobro, čim smo se opustili imali smo problema. Očekujem sada ponovno ekipu svesnu važnosti utakmice i da bude pristup na pravom nivou. Pristup je vrlo, vrlo, vrlo bitna karika za ekipu koja se bori za opstanak", prenosi Germanijak.

Njegov kolega sa suparničke klupe Serhi Eskobar najavjuje borbu za bodove, jer želi već večeras da osigura opstanak.

"Idemo u Zagreb da pokušamo i matematički da izborimo opstanak, da uzmemo bod ili sva tri. Znamo ko je Lokomotiva u hrvatskom fudbalu i u kakvoj su situaciji sada, tako da moramo odigrati najbolje što možemo ako želimo da osvojimo nove bodove", izjavio je trener Šibenika, a prenosi Germanijak.

Lokomotiva u tekućoj sezoni nije uspela da savlada Šibenik. Ekipa španskog stručnjaka Eskobara je trijumfovala u prva dva duela, u drugom prilično ubedljivo (4:0), dok je prethodni susret ovih timova okončan bez pobednika i golova.

HRVATSKA - 32. KOLO

Petak

18.00: (2,10) Lokomotiva Zagreb (3,25) Šibenik (3,35)

Subota

17.00: (7,50) Slaven Belupo (4,10) Dinamo Zagreb (1,42)

20.00: (2,70) Hajduk (2,95) Rijeka (2,70)

Nedelja

17.00: (2,95) Istra (3,15) Gorica (2,35)

19.05: (1,20) Osijek (5,80) Varaždin (13,0)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.