Ljubičice cvetaju u Rim, Fjorentina igra kao Nemačka: Navijači Rome poručili igračima: Plaćenici, menjajte profesiju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubičice cvetaju u Rim, Fjorentina igra kao Nemačka: Navijači Rome poručili igračima: Plaćenici, menjajte profesiju (VIDEO)

Adem Ljajić isključen u još jednom razočaravajućem izdanju Vučice, veliki trijumf Montele protiv bivšeg kluba - 3:0

Ljubičasto je u modi, Fjorentini u poslednje vreme svako gostovanje Romi godi! Tim iz Firence je doslovce pregazio Vučicu, na njenom terenu joj zadao jedan od najtežih udaraca ove sezone i trijumfalno umarširao među osam najboljih klubova u Ligi Evrope. U italijanskom revanšu osmine finala ekipa Vinćenca Montele je primenila nemački princip i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << brlic krigom za 12 minuta  postigla tri gola, dokazavši da je u ovom trenutku bolja od neprepoznatljivog sastava Rudija Garsije, kome ni gol iz prvog meča nije bio dovoljan za prolaz dalje - 3:0!

Mada će mnogi za poraz okriviti golmana Lukaša Skorupskog, čija je nesmotrena intervencija, doduše, prelomila meč - jer su gosti tad stekli dva gola viška - pošteno bi bilo reći da fudbalerima sa Olimpika ništa nije polazilo za nogom. I to im nije prvi put. Naprotiv, kompletnu 2015. igraju očajno, ovo im je bio peti vezani meč bez pobede u svim takmičenjima i čak sedmi pred svojim navijačima. A oni su izgubili strpljenje, pa su posle pogotka Basante za 0:3 okačili transprent na kome su poručili igračima, pošto je propala i poslednja šansa za spas sezone:

Plaćenici, trebalo bi da promenite profesiju“.

Za razliku od fanova Rome, pristalice Fiorentine imaju razloga za apsolutno zadovoljstvo. Njihov tim funkcioniše po principu švajcarskog sata. Tačno i efikasno. Pre svega dopadljivo. Ekipa iz Firence povela je već u devetom minutu pošto je Rodrigez realizovao jedanaesterac, koji je Holebas skrivio prekršajem nad Fernandezom. Usledila je neopristiva greška Skorupskog, a onda i udarac glavom Basante kao maljem. Taman da ugasi svaku nadu domaćinu da je preokret moguć.

O tome kako je igrala Fjorentina možda najbolje svedoči solo prodor Mohameda Salaha iz drugog poluvremena, koji je imao tu nesreću da mu udarac zaustavi prečka. Uživajte...

jeeez. How did Chelsea give this guy up? RT @Marcocalcio22: Mohamed Salah's incredible run! pic.twitter.com/X2uBDszihr #Fiorentina #UEL

Jedini problem za Montelu je čijenica da se Stefan Savić povredio u 41. minutu, pa ga je na štoperskoj poziciji zamenio srpski internacionalac Nenad Tomović. I ostavio sasvim dobar utisak.

S druge strane, Romi nije vredela ni ofanzivna formacija sa Žervinjom, Florencijem i Ljajićem, a najbolju šansu za Vučicu propustio je upravo povratnik u reprezentaciju Srbije, kad mu je udarac odbranio Neto. A na kraju je još zaradio i isključenje, zbog dva žuta kartona.

LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA - REVANŠI

Dinamo Moskva - Napoli 0:0 (prvi meč 1:3)

Roma - Fiorentina 0:3 (0:3)

/Rodrigez 9pen, Alonso 18, Basanta 21/, (prvi meč 1:1)

Dinamo Kijev - Everton 5:2 (3:1)

/Jarmolenko 21, Teodorčuk 35, Veloso 37, Gusev 56, Antunes 76 - Lukaku 29, Džakelka 82/, (prvi meč 1:2)


21.05: Torino - Zenit (prvi meč 0:2)

21.05: Ajaks - Dnjepar (prvi meč 0:1)

21.05: Inter - Volfzburg (prvi meč 1:3)

21.05: Sevilja - Viljareal (prvi meč 3:1)

21.05: Bešiktaš - Briž (prvi meč 1:2)

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.