Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 12:11

Liverpulova anomalija prvih poluvremena, uz Lidsov trans eto novog spektakla

U prvom kolu Redsi i Jorkširci su odigrali meč sa sedam golova, Mozzart vas časti kvotom 1,77 na pobedu Klopovog tima, nigde na planeti nećete pronaći veću

Jedini način da se Liverpul naredne sezone nađe u Ligi šampiona jeste kroz Premijer ligu i zato će mu u završnih sedam utakmica pobede biti imperativ. Raspored mu generalno ide naruku – tu su Sautempton, Vest Bromvič Albion, Barnli, Kristal Palas kao i Njukasl, ali pre i posle duela sa Svrakama Redse očekuju dva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najozbiljnija testa, Lids i Mančester Junajted.

Četa Jirgena Klopa večeras gostuje na Iland Roudu (21.00) i u slučaju da pobedi uvek nepredvidivi Lids bar na 24 sata (dok Čelsi ne odigra sa Brajtonom) preuzeće četvrtu poziciju koja garantuje Ligu šampiona. Jorkširci su u prvom kolu Premijer lige na Enfildu stavili domaćina na tako ozbiljan test koji je ovaj rešio tek u minut do 12. Sreća pa je Mohamed Salah bio raspucan, jer da ne beše njegovog het-trika, možda Liverpul ne bi slavio (4:3).

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Zanimljivo, tada su Klopovi puleni spakovali tri gola Lidsu tokom prvih 45. minuta, a od 27. decembra 2020. do danas nisu postigli nijedan gol u tom periodu. Uspeli su da se domognu samo dva pogotka u prvim poluvremenima na poslednjih 16 ligaških utakmica i to u drugom i četvrtom minutu nadoknade. U tom periodu uputili su 106 udaraca na gol i samo dve lopte su završile u mreži. Svedoci smo prave fudbalske anomalije... mada i Jorkšici su ove sezone često prkosili teoriji verovatnoće.

Sa Lidsom nikada ne znate na čemu ste. Pobeđivala je ekipa Marsela Bijelse jače od sebe, gubila od slabijih, ulazila u takav napadački trans pred kojim je malo koja odbrana ostala čitava. U prošlom kolu zadala je Mančester Sitiju smrtonosni udarac sa igračem manje, a dvostruki strelac Stjuart Dalas nastavio sa strašnom sezonom stigavši do brojke od sedam golova. Dalas će ponovo špartati od svog do protivničkog gola, ali neće biti kapitena Lijama Kupera, gotovo izvesno ni povređenih Rafinje, odnosno Rodriga.

U taboru gostiju nema novih povreda. Virdžil van Dajk, Džo Gomez, Džoel Matip, Džordan Henderson su duže vreme odsutni, a verovatno će faliti i Kurtis Džons kojeg nije bilo ni protiv Real Madrida sredinom prošle nedelje. Crveni na Enfildu nisu uspeli ni da zakomplikuju život španskom velikanu kojem je 3:1 iz prve utakmice bilo sasvim dovoljno za prolaz u polufinale Lige šampiona.

Teško da će biti elitnog takmičenja naredne godine ako Liverpul ne bude slavio na Iland Roudu, mada ni to ne predstavlja garanciju da će završiti među prva četiri tima. Četvrta vezana ligaška pobeda na gostovanjima je imperativ, a prethodne tri ostvarene su tako da Alison nije morao da vadi loptu iz mreže. Salah je pogađao na prvom meču sa Realom, kao i protiv Arsenala i Vile, pa mu je neophodan samo jedan gol da postane prvi igrač u istoriji Liverpula sa 20 ili više golova u tri različite sezone u Premijer ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iako su većinu premijerligaških duela Lids i Leverpul odigrali u poslednjoj deceniji 20. odnosno početkom prve decenije 21. veka, Redsi su i dalje rival koji je najviše punio mrežu Jorkširaca – 52 gola na 25 utakmica. Ali to je samo statistika. Ona je ozbiljno favorizovala Građane pre nedelju dana, pa smo videli kako su prošli. Liverpul bi morao da se pazi dalekometne paljbe domaćina koji je sa 12 golova van šesnaesterca vodeći u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.