Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 10:33

Liverpul menja pravilo o platama zbog Salaha: Egipćaninu pare "na ruke" za produžetak ugovora

Sjajni napadač mogao bi uskoro da postane najlpaćeniji igrač tima

U 12 mečeva ove sezone Mohamed Salah već je postigao 15 i namestio pet golova. Uz Karima Benzemu, Roberta Levandovskog i Erlinga Halanda najproduktivniji je napadač Liga petice, samim tim i Evrope.

Iako smo tek na trećini puta, jasno je da će Egipćanin i četvrtu godinu od dolaska u Liverpul iz Rome završiti sa preko 20 postignutih golova (računajući sva takmičenja).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Svesni su na Enfildu da bi zbog sjajnih partija koje pruža u kontinuitetu, 29-godišnjeg napadača iz Nagriga mogao da kontaktira neko od bogatih konkurenata - a odavno se pominje Real Madrida - pa su kao primaran cilj postavili produžetak ugovora. Aktuelni važi do jula 2023, ali žele u Liverpulu na vreme da se obezbede.

Subota, 16.00: (1.25) Liverpul (6.75) Brajton (13.0)

I sam Salah rekao je da bi rado ostao u klubu do kraja karijere.

"Ne zavisi od mene, ali ako me pitate, ja bih voleo da ostanem do kraja igračkih dana... Ne mogu mnogo da pričam o toj temi, nije u mojim rukama. Zavisi od toga šta klub želi. U ovom trenutku ne mogu da zamislim sebe da igram protiv Liverpula, to bi me rastužilo, ali videćemo šta nosi budućnost", izjavio je Egipćanin za Skaj sport uoči derbiaj sa Mančester junajtedom u kom je Liverpul slavio 5:0, a on postigao het-trik.

Novo sjajno izdanje trebalo bi da ubrza Redse u pregovorima o produžetku saradnje. Po pisanju engleskih medija Salahu se sprema ponuda koja bi ga učinila najplaćenijim igračem kluba, ali na nešto drugačiji način nego uobičajeno.

Naime, Liverpul navodno planira da mu ponudi poveći bonus ukoliko prihvati da potpiše novi ugovor. Što bi se kod nas reklo, nude mu "pare na ruke" kao stimulans da ostane u klubu.

Tako nešto uveliko se radi sa igračima koji su bez ugovora i predstavlja se kao nagrada za izbor baš tog kluba. Taj bonus ne računa se u platu i upravo je to razlog zašto na Enfildu razmišljaju o neuobičajenom potezu za nekoga ko razmišlja o ostanku, a ne promeni sredine.

Trenutno je najplaćeniji u timu Virdžil Van Dajk sa 220.000 funti nedeljno, a Salah bi navodno mogao da dobije skoro duplo više, odnosno čak 400.000 funti. Ukoliko ponovo potpiše na četiri godine, to bi Liverpul koštalo 83.200.000 funti (oko 98.000.000 evra).

Svakako manje nego da traže zamenu, koja u vreme današnjih astronomskih transfera verovatno ne bi koštala manje od 150.000.000 evra, imajući u vidu kvalitet koji je potreban da bi se nasledio Salah.

Bitan podatak za klub sa Enfilda je to što su neke druge zvezde tima uveliko produžile saradnju, poput Van Dajka, Fabinja, Alisona, Endija Robertsona i Trenta Aleksander-Arnolda, pa mogu da se maksimalno posvete pregovorima sa Egipćaninom.

Podsećanja Radi, Salah je 2017. plaćen Romi 42.000.000 evra. Igrama i golovima doprineo je osvajanju Lige šampiona 2019. i Premijer lige 2020, čime je isplatio svaki potrošen evro. Videćemo sledi li novo ulaganje ili prodaja.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.