Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 11:56

Liverpul ima osam razloga da mrzi VAR: Samo jedna odluka u korist Crvenih ove sezone

Junajted u plusu, Totenhem i Siti u malom minusu

Nekom je VAR majka, a nekom maćeha. A, ove sezone Liverpulu je maćeha, maćeha i samo maćeha. I tako osam puta od početka takmičarske godine!

Kako koje kolo prođe, tako su sve glasnija negodovanja sa Enfilda na upotrebu VAR tehnologije. Jer, ona uporno „radi“ na štetu Crvenih. Liverpul je i ove sezone u vrhu tabele, ali bi ona dosta drugačije izgledala da je sve ostalo na starim dobrim sudijama, koji štošta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne vide ili neće da vide.

Ovako, kada krene konsultacija sa „Sokolovim okom“, Jirgenu Klopu se odmah prevrne stomak. A, kako i ne bi kada nijednom klubu u Premijer ligi ove sezone VAR nije kreirao rezultate kao Liverpulu. Analiza ESPN-a je pokazala da je na mečevima šampiona Engleske video asistencija radila devet puta, a čak osam odluka je bilo protiv Crvenih!

U subotu u gostima protiv Brajtona bile su čak tri situacije protiv Klopovog tima. Prvo je poništen gol Mohameda Salaha zbog ofsajda u 35. minutu, pa isti slučaj sa Sadijom Maneom u 85. minutu i kao vrhunac, dosuđeni penal za Brajton, koji je u 92. minutu na taj način došao do izjednačenja (1:1). Dakle, eto odmah dva boda koja je VAR „otkinuo“ Liverpulu.

Dvadeset dana ranije uz pomoć asistenta iz sobe Mančester siti je dobio penal u derbiju zato što je Džo Gomez igrao rukom, ali ga je Kevin de Brujne promašio. Pre toga, protiv Vest Hema je poništen gol Dijoga Žote jer je Sadio Mane napravio faul. Na utakmici sa Šefild junajtedom dve situacije: Fabinjo je skrivio penal, koji je Berge pretvorio u gol, kao i poništeni pogodak Salaha zbog ofsajda.

Protiv Evertona poništeni gol Hendersona u 90. minutu zbog ofsajda Manea. I jedina situacija u korist Liverpula, na meču sa Čelsijem, isključenje Kristensena zbog prekršaja nad Maneom u gol šansi.

Dakle, čak osam VAR intervencija na štetu Crvenih, daleko najviše od svih klubova u ligi. Ako se uračunaju odluke za i protiv, Liverpul ima skor „minus sedam“.

Sledeći klub sa najvećim minusom, posle Liverpula je Vest Bromvič Albion, koji je na „minus tri“. Tri odluke na njegovim mečevima, sve tri protiv. Gol Kalverta Luina za Everton koji su prvo sudije označile kao ofsajd, pa poništen najpre dosuđeni penal protiv Mančester junajteda, a onda na istoj utakmici i dosuđeni jedanaesterac za Crvene đavole.

Zna i Žoze Murinjo da gunđa protiv sudija, a njegov klub je ove sezone na „minus dva“ kada je VAR u pitanju. Četiri odluke su donete protiv Totenhema, a dve u korist. One koje nisu prijale Portugalcu su: poništeni gol Harija Kejna i dosuđeni penal za Sautempton na istoj utakmici, penal za Njukasl u 90. minutu i gol za Brajton nakon što je sudija odbio VAR asistenciju zbog eventualnog faula. Situacije koje su išle u prilog Pevcima su penal protiv Brajtona zbog faula nad Kejnom i poništeni gol Sitija zbog Žezusovog igranja rukom.

Mančester siti je imao dve odluke protiv njega i jednu za. Građanima je VAR odmogao kada je poništio gol Žezusa zbog igranja rukom protiv Totenhema i poništen autogol Barnlija, jer je prethodno Žezus bio u ofsajdu. A, pomoć je stigla protiv Liverpula, dosuđen je penal, koji je De Brujne promašio.

Čelsi ima samo jednu sitaciju i to „protiv“, kada je Kristensenu dodeljen crveni karton za faul protiv Liverpula.

Arsenal ima jednu odluku u njegovu korist i jednu protiv. Tobdžijama je prijalo kada je poništen gol Aston Vile zbog faula Mekgina, ali nije kada je Nikolas Pepe dobio crveni karton protiv Lidsa zbog udaranja.

Radio je VAR na utakmicama Mančester junajteda čak devet puta. Ali su Crveni đavoli u plusu – za jedan. Odluke koje su išle na štetu Solskjerovog tima su: dva penala protiv Kristal Palasa, poništeni gol Rašfordu protiv Brajtona, poništeni gol Brunu Fernandešu protiv Njukasla, a odluke u prilog su bile poništeni penal Brajtonu i dosuđeni protiv Brajtona na istoj utakmici, penal za Mančester protiv Njukasla, pa opet jedan poništeni za VBA i jedan dosuđeni za Junajted na istom meču. Dakle, četiri odluke protiv i pet u korist Crvenih đavola.

VAR je najviše radio na utakmicama Brajtona – 11 puta. I Galebovi su u „plus tri“, pošto je čak sedam odluka preinačeno u njihovu korist.

Sve ukupno do sada bilo je 46 odluka ove sezone koje je VAR preinačio.

VAR TABELA

Brajton1183

Everton330

Šefild j.330

Sautempton431

Barnli110

Lester321

Mančester j.954

Njukasl532

Vest Hem321

Arsenal211

Aston Vila422

Kristal P.844

Lids422

Vulvs422

Čelsi101

Mančester s.312

Fulam413

Totenhem624

VBA303

Liverpul918

*broj VAR intervencija, u koristi i protiv klubova

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.