Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 09:37

Liga nacija: Mlade Srpkinje traže izlaz iz krize, Ruskinje prave gvozdenu zavesu na mreži

Naše odbojkašice danas u Riminiju jure peti trijumf

Podmlađena reprezentacija Srbije odlično je startovala u Ligi nacija, u Riminiju, ali je očekivano došlo do pada. Posle uvodne dve pobede i osvojenog boda protiv Turkinja, odbojkašice Srbije slavile su još protiv Tajlanda i olimpijskog šampiona Kine, a osvojen je i bod u sudaru sa Belgijom. Zaređale su izabranice Aleksandra Vladisavljeva sa porazima na Apeninima, u duel sa Rusijom (12.00) ulaze sa tri meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u nizu na kojima nisu trijumfovale, ali im se to neće uzeti za zlo, jer je većini devojaka ovo prvi veliki turnir.

Sa prosekom od 21 godine, i bez selektora Zorana Terzića, kao i Tijane Bošković, Brankice Mihajlović, Maje Ognjenović, Milene Rašić i drugih devojaka koje su stavile svoj pečat na brojne medalje u minulom periodu, nije realno da se Srbija uključi u borbu za prve četiri pozicije, koje bi joj donele priliku da se bori za titulu.

Nije mnogo pokazala Srbija u Ligi nacija, stiče se utisak da igre idu silaznom putanjom i da su naše odbojkašice uzdrmane slabijim rezultatima. Napustio ih je početni elan, videle su mlade odbojkašice Srbije da imaju još dosta da uče i napreduju.

Srbija se pobedom protiv Kine, koja je takođe u Italiju došla u šarenolikom sastavu, vratila na pobednički kolosek posle bolnog poraza od Brazila, ali je od tada sve krenulo nizbrdo. Selekcija Belgije, a zatim i Kanada i Južna Koreja smečovale su Srbiju. I Ruskinje, baš kao i Srbija igraju promenljivo, ali za njih meč sa našim državnim timom dolazi u trenutku kada su u dobrom momentumu. Rusija je bila i ubedljiva, i uverljiva na prethodna dva meča. Protiv Kanade i Južne Koreje nije ispustila ni set.

Natalija Gončarova briljirala je na prethodne dve utakmice, bila je prosto nezaustavljiva. Na oba meča osvojila je preko 20 poena za Rusiju, a u dobrom svetlu pokazale su se i Tatjana Košeleva i Irina Fetisova. Mlada Arina Fedorovtseva, budućnost ruske i svetske odbojke, imala je blistava izdanja, ali je karakteristično za mladu odbojkašicu dosta oscilirala tokom turnira.

Uoči poslednjeg meča trećeg vikenda, Srbija se nalazi na 10. mestu sa skorom 4-7, dok je Rusija šestoplasirana sa odnosom pobeda i poraza 7-4, i još ima sasvim dobre šanse da završi među četiri najbolje plasirana tima.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE (RIMINI, ITALIJA) – 12. KOLO

Ponedeljak

10.00: (4.40) Belgija - Japan (1.17)

12.00: (1.07) Rusija - Srbija (6.80)

13.00: (1.65) Holandija - Dominikanska Republika (2.11)

15.00: (3.00) Nemačka - Poljska (1.33)

16.00: (1.03) Kina - Italija (9.00)

18.00: (2.19) Južna Koreja - Kanada (1.60)

19.30: (1.01) Brazil - Tajland (10.9)

21.00: (1.10) SAD - Turska (5.80)

***kvote su podložne rpomenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.