Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 21:02

Liga konferencija: Srećni Totenhem izvukao bod u Bretanji, Slavija umalo prokockala pobedu (VIDEO)

Zaigrala se grupna faza i na Girbraltaru, Kopenhagen močan u Slovačkoj

Totenhem i Ren se uz Romu najozbiljniji favoriti za osvajanje premijernog izdanja Lige konferencije, a žreb ih svrstao u istu grupu. I već na startu su odmerili snage i jednim drugima ispitali snagu.

Ren je gubio, pa vodio i na kraju je meč završen podelom plena – 2:2. Dovoljna opomena Totenhemu da ovo neće biti baš šetnja do trofeja i da je Ren kadar da ih zaustavi. Priličnu količinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sreće su imali Englezi večeras u Bretanji...

Spursi su u Francuskoj izveli prilično jak sastav sa Kejnom, Bergvajnom, Ndombeleom, Lukasom Mourom, ali bez nekoliko bitnih startera... Sa druge strane je Ren zaigrao sa najjačim timom koji je imao na raspolaganju u ovom trenutku.

Dobro je krenulo za goste koji su poveli autogolom Baldea posle centaršuta Moure. Ali od tada je Ren preuzeo incijativu, bio bolji i zaslužio gol Tea koji je napravio pravu malu majstoriju. Sve je uradio savršeno: Od prijema do završnice.

Sredinom drugog poluvremena su proradila Renova skupocena pojačanja. Sulemana je šutirao, Golini loše intervenisao, a Labord pogodio iz odbitka.

Ali sreća je opet pogledala Totenhem nepunih pet minuta kasnije. Posle promašene šanse Francuza, svenula je kontra gostiju, a opet je domaći fudbaler očajnom intervencijom bio zaslužan za gol pošto je namestio zicer Hejbjergu.

U istoj grupi je Vitese kao gost lako savladao slovenačkog šampiona Muru u gostima sa 2:0. Prvi gol Holanđana je pao posle serije tragikomičnih intervencija odrbane Slovenaca što pokazuje da su brojne ekipe zalutale u evropsku jesen. U drugom poluvremenu je Vitese potvrdio pobedu golom posle kornera.

Zanimljiv meč su odigrali Slavija i Union Berlin u Pragu. Česi su na kraju pobedili 3:1. Ali umalo da prokockaju dva boda. Poveli su golom Baha sa distance i u finišu poluvremena dobili igrača više posle glupog drugog žutog Jekela. Imali su pobedu na tacni ali su sebi zakomplikovali život. Berens je u 71. minutu kaznio jako lošu postavku Slavijine odbrane. Ipak, Česi su golovima u 84. i 88. minutu uspeli da slome otpor Nemaca. Uz priličnu dozu sreće...

Grupna faza evrokupova se zaigrala i na Gibraltaru gde je Linkoln u istorijskim meču dočekao PAOK, odolevao mu do nadokande prvog poluvremena ali je Čuba Akpom postigao gol za olakšanje Grka, da bi Mitrica na početku drugog dela igre rešio sve dileme. Očekivan epilog, a Linkoln se nije obrukao i to je za njih najbitnije.

PAOK je upisao očekivanu trojku ali nije favorit u grupi već je to sjajni Kopenhagen kojiu spada u red favorita iz sneke za osvajanje takmičenja. Danci su večeras pregazili Slovan u Bratislavi sa 3:1 uz dva gola maldog špica Vinda i nastavili niz sjajnih igara iz kvalifikacija.

LIGA KONFERENCIJE - 1. KOLO

GRUPA A

Utorak

Makabi Tel Aviv - Alaškert 4:1 (3:1)

/Perica 13, Kanihovski 32, Biton 45+3 penal, Hozez 72 – Embalo 17/

Četvrtak

Helsinki - LASK 0:2 (0:1)

/Marešić 17, Monshajn 89/

GRUPA B

Četvrtak

Flora - Gent 0:1 (0:1)

/Lemajić 54/

21.00: (3,70) Anortozis (3,20) Partizan (2,25)

GRUPA C

Četvrtak

21.00: (1,20) Roma (7,75) CSKA Sofija (16,0)

21.00: (1,80) Bode (3,70) Zorja (5,00)

GRUPA D

Četvrtak

21.00: (3,00) Jablonec (3,15) Kluž (2,65)

21.00: (3,80) Randers (3,50) AZ Alkmar (2,10)

GRUPA E

Utorak

Makabi Haifa - Fajenord 0:0

Četvrtak

Slavija - Union Berlin (1:0)

/Bah 18, Kuhta 84, Šranc 88 - Berens 70/

GRUPA F

Četvrtak

Slovan - Kopenhagen 1:3 (1:2)

/Henti 21 - Vind 18, 67, Stage 41/

Linkoln - PAOK 0:2 (0:1)

/Akpom 45+2, Mitrica 56/

GRUPA G

Četvrtak

Ren - Totenhem 2:2 (1:1)

/Te 23, Labord 72 - Balde 11 autogol, Hejbjerg 76/

Mura - Vitese 0:2 (0:1)

/Tronstad 30, Darfalu 69/

GRUPA H

Četvrtak

Kairat - Omonija 0:0

Karabag - Bazel 0:0

*** kvote su podložne promenama

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.