Izvor: MozzartSport.com, 30.Sep.2021, 23:39

Liga Konferencije: Kejnov het-trik za 28 minuta, istorijska pobeda Uniona

Debakl Omonije na Kipru...

Svaka čast Muri na svemu što je uradila ove sezone u Evropi, ali da bi mogla da se nosi čak i sa ekipama iz trećeg ešalona evropskog fudbala moraće još dosta da napreduje. Ne spada Totenhem u tu "treću ligu" svakako, otuda i ovako ubedljiv poraz slovenačkog šampiona u Londonu - 1:5.

Ne ide Pevcima dobro u Premijer ligi, zaređali su tri poraza i na svakom od tih mečeva primili makar tri gola, čak se govorka kako bi Nuno Espirito >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Santo mogao uskoro da spakuje kofere, međutim portugalskog stručnjaka ta "sekira" nad glavom nije sprečila da večeras doslovce izvede drugi tim na teren.

Imao je Totenhem potpuno kontrolu utakmice, postigao dva gola u prvih osam minuta, međutim kada su gosti početkom drugog dela (iz jednog udarca u okvir gola na meču) smanjili na 1:2, Espirito Santo kao da se uplašio. Istog trene poslao je Harija Kejna, Korejca Sona i Lukasa Mouru na zagrevanje, ubacio ih u igru i onda se zavalio u fotelju.

Za 28 minuta kapiten reprezentacije Engleske smestio je u mrežu Mure het-trik, uz po asistenciju Sona i Moure.

Ovo, naravno, ne znači da je Portugalac rešio sve svoje probleme. Prosto, Slovenci su bili nedorastao rival. Pravi izazovi za Espirita Santa slede od predstojećeg vikenda, pa onda nakon reprezentativne pauze...

U okviru iste grupe Ren je došao verovatno do ključne pobede protiv Vitesea u Arnemu - 2:1. Ta dva tima trebalo bi da se bore za poziciju iza Totenhema, pa trijumf Francuza u gostima može da bude nedostižna prednost. Holanđani su poveli sjajnim golom Viteka, izjednačio je Žirasi sa penala, a trijumf Renu doneo mladi Kamaldin Sulemana.

Velika noć za Union Berlin i Kuću starog šumara. Debitant u evrokupovima došao je do prve pobede u grupnoj fazi. I to lagano - 3:0 protiv Makabija iz Haife. Fajenord je tukao Slaviju (2:1) i izbio na prvo mesto u grupi E.

Kopenhagen nije imao problema sa Linkolnom (3:1), u okršaju PAOK-a i Slovana (Andrija Živković protiv Dejana Dražića i Aleksandra Čavrića) nije bilo pobednika (1:1), dok Karabag priredio jedno od većih iznenađenja, slavivši na Kipru protiv Omonije - 4:1.

Grupa E

Fajenord - Slavija Prag 2:1 (2:0)

/Kokču 14, Linsen 24 - Holeš 63/

Union Berlin - Makabi Haifa 3:0 (1:0)

/Foglzamer 34, Berens 48, Avoniji 76/

Grupa F

Kopenhagen - Linkoln 3:1 (2:1)

/Diks 4, Vind 45pen, Stage 52 - Rosa 33/

PAOK - Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

/Akpom 10, Gron 15/

Grupa G

Vitese - Ren 1:2 (1:0)

/Vitek 30 - Žirasi 52pen, Sulemana 70/

Totenhem - Mura 5:1 (2:0)

/Ali 3pen, Lo Selso 8, Kejn 67, 77, 88 - Kous 53/

Grupa H

Omonija - Karabag 1:4 (1:0)

/Lecjaks 40 - Kadi 52, 90+4, Šejdajev 73, Medvedev 79pen/

Bazel - Kairat 4:2 (3:0)

/Artur 16, Lang 22, 40, Endoje 49 - Kante 66, Rikardo Alves 66pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.