Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2020, 18:10

Lids tutnji ka Premijer ligi: Fulam razbijen na Elandu (VIDEO)

Kolibari sve dalje od promocije u elitu

Smeši se Premijer liga Jorkšircima iz Lidsa! Tim Marsela Bjelse jednim udarcem danas na svom Elandu ubio je dve muve: osvojio je nova tri boda u velikom derbiju protiv Fulama kojima je osamio na prvom mestu tabele, a istovremeno je rivala ostavio na velikih deset bodova razlike – 3:0.

Može slobodno da se kaže, iako je ostalo sedam kola do kraja, da Lids i Fulam više nisu konkurencija jedan drugom za mesto koje vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u viši rang. Jorkšircima puca pogled na elitu, sudbinu će sami sebi krojiti.

Prošle nedelje Bjelsin tim je posle pet uzastopnih pobeda izgubio u Kardifu, ali pokazalo se danas da je to bila samo neočekivana džomba na putu. Lids je definitivno spreman i kvalitetan da od jeseni bude deo elite.

Fulam je doživeo težak udarac u premijerligaške ambicije. Posle pandemije je igrao dva velika derbija sa konkurentima za promociju, sa Šefild junajtedom i Lidsom i oba je izgubio. Tako se ne može u viši rang.

Ne može ni Aleksandar Mitrović sve sam. Ponovo je srpski napadač bio daleko najagilniji igrač Kolibara na terenu, grizao je punom snagom, imao tri-četiri odlična pokušaja, ali ne i dovoljno sreće i preciznosti da pogodi mrežu Lidsa.

Utakmica je usmerena u ranoj fazi, jer je domaćin poveo u 10. minutu golom Bamforda. Usledio je period u kojem je Fulam pokušavao, pritiskao, stvarao poneki dobar napad. Rezultat je nepromenjen stajao na semaforu do 56. minuta kada je Alijoski povisio na 2:0 i tu je već za Kolibare sve bilo gotovo, a Harison ih je u 71. minutu samo dotukao – 3:0.

Vigan je nastavio sa sjajnim igrama i vezao je osmu uzastopnu utakmicu bez poraza. Opstanak sada deluje da je na dohvat ruke, a ne toliko davno, gledajući raspored mečeva, delovalo je da mu nema spasa.

Danas je Vigan savladao Blekburn sa 2:0, ali dodanto ga je obradovala vest iz Birmingema, gde su Halovi Tigrovi u poslednjim minutima ispustili šansu da prekinu crnu seriju od 15 mečeva bez pobede (pet vezanih poraza).

ČEMPIONŠIP – 39. KOLO

Subota

Čarlton – KPR 1:0 (1:0)

/Pretli 12/

Preston – Kardif 1:3 (0:0)

/Džonson 73 – Rols 69, Mendez-Leing 82, Glacel 91/

Svonsi – Luton 0:1 (0:0)

/Kolins 72/

Barnsli – Milvol 0:0

Derbi – Reding 2:1 (2:0)

/Lorens 44, Runi 45 – Rinomota 62/

Birmingem – Hal 3:3 (0:2)

/Din 47, Krauli 60, Gardner 88 – Magenis 2, Skot 16, Kejn 67/

Lids – Fulam 3:0 (1:0)

/Bamford 10, Alioski 56, Harison 71/

Stouk – Midlzbro 0:2 (0:1)

/Flečer 29, Tavernije 63/

Vigan – Blekburn 2:0 (0:0)

/Evans 81, Džejkobs 94/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.