Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lični, srpski i timski rekord za Nikolu, ali poraz!

Nikola Jokić je odigrao gotovo savršen meč protiv San Antonija, ali na kraju ne može do kraja da se raduje pošto nije imao dobar doprinos saigrača, tako da će o učesniku polufinala Zapada odlučivati "majstorica".

Serija Denvera i San Antonija odlazi u sedmi meč!

Uprkos strašnoj partiji Nikole Jokića koji je u Teksasu zabeležio 43 poena (19/30), 12 skokova i devet asistencija, to nije bilo dovoljno Nagetsima da u gostima okončaju prvu rundu plej-ofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << , nego će se vratiti još jednom pred navijače u "Pepsi centru".

Spursi su u poslednjoj deonici napravili seriju 17:2 kojom su "debelo odmakli" Denveru, za ubedljivu pobedu (120:103), iako je u redovima Nagetsa bio daleko najbolji igrač meča.

U noći između četvrtka i petka Jokić je sa pomenuta 43 poena popravio svoj dosadašnji lični rekord u NBA ligi (41), oborio je rekord franšize Denvera u plej-of utakmicama, dok je "srušio" i plafon za srpske igrače u Americi.

Dosadašnji rekorder za naše košarkaše držao je Peđa Stojaković koji je upisao 42 poena protiv Šarlota sada već davne 2006. godine.

"Ne znam, najvažnije je da tim pomeđuje... Treba samo da dobijemo tu sedmu utakmicu. Jeste ovo verovatno moja najbolja partija karijere, ali to nije dovoljno", skroman je bio Jokić.



Izvor: YouTube/FreeDawkins

Raspoloženje u ekipi Denvera pokvarila je "klupa" pošto nije imala doprinos kakav se očekivao, Mejson Plamli je ubacio pet poena, Monte Moris četiri, dok su se Bizli i Barton ispromašivali zajednički ubacivši dva koša (2/13).

Kao retko kada do sada Jokić je preuzeo košgetersku odgovornost i šutirao je 30 puta ka košu rivala za 38 minuta na parketu, dok ga je tu pratio i Džamal Marej.

Plejmejker Nagetsa ubacio je 16 poena (7/18) uz šest asistencija, dok su Heris (14) i Milsap (12) bili još dvocifreni, ne i dovoljno kako bi se nosili sa Spursima koji su bili u boljem ritmu u najvećem delu utakmice.

Do pobede ih je predvodio Lamarkus Oldridž sa 26 poena i 10 skokova, jedan manje poen imao je Demar Deroza, dok je sa klupe 19 poena ubacio Rudi Gej.

"Majstorica" će se igrati u noći između subote i nedelje od 4.00 po našem vremenu.

Pobednika u polufinalu Zapada očekuje Portland koji je izbacio Oklahomu (4:1).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.