Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 14:12

Leverkuzen cilja Bajernov "branik", Dragović starter, Kramarić se vraća u "sedlo"

Dva uzbudljiva duela danas u Bundesligi

Trebalo je da prođe neko vreme, ali izgleda da su trener Peter Boš i njegovi napadači polako, ali sigurno pronašli način da se izbore bez svoje zvezde Kaja Haverca. Posle odlaska jednog od najtalentovanijih nemačkih igrača u Čelsi, Leverkuzen je malo "mešao" u napadu i morao je da potraži novi koncept igre. Međutim, nedavni mečevi dokazuju da ga je verovatno već pronašao.

Nakon pet novembarskih takmičarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << duela Bajer je postigao ukupno 18 golova i sve ih je rešio u svoju korist. To uključuje dvostruki meč sa Hapoel Ber Ševom u Ligi Evrope, što mu daje vrlo pristojnu šansu da napreduje iz grupe u kojoj su još Slavija iz Praga i Nica.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ujedno, posle tri remija u prva tri kola, Lever je nanizao i pet ligaških trijumfa. To mu je omogućilo da bude visoko na tabeli, jer ukoliko danas u okviru 9. kola Bundeslige pobedi Hertu na svom stadionu, dograbiće drugo mesto i prići će lideru Bajernu na "branik", na samo bod zaostatka (15.30). Osim Bajera, samo još Volfzburg nije izgubio nijednom do sada u prvenstvu.

Za Hertu stvari nisu tako ružičaste. Uprkos solidnoj finansijskoj podršci investitora Larsa Vindhorsta, berlinski klub ne može da nađe stabilnost na fudbalskom terenu. U osam prvenstvenih utakmica Stara dama iz Berlina je pobedila samo dva puta i doživela pet poraza. Neuspeh u prošlom kolu bio je značajan. Herta je posle prvog poluvremena imala 1:0 protiv Borusije iz Dortmunda, ali se nakon pauze potpuno srušila i primila pet golova.

Argentinski napadač Lukas Alario postigao je sedam golova u Bundesligi, ali je trener Leverkuzena Boš kao da ima više poverenja u letnjeg novajliju Patrika Šika. U odbrani postoje problemi, pa se očekuje da se u startnoj postavi nađu Aleksandar Dragović i Džonatana Ta. Sa druge strane, najveći defekt gostiju biće neigranje prvog napadača Džona Kordobe, koji je povređen, a priliku će dobiti Kšištof Pjontek. Poljak ne blista, za sada je u kampanji tek jednom pronašao put do mreže.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U preostalom okršaju dana Majnc je domaćin Hofenhajmu (18.00). Učinak domaćina mogao bi da u startu nagovesti pobedu gostiju, ali ni Hof ne blista i otuda - oprez. Trener tima iz Zinshajma Sebastijan Henes trebalo bi da može da računa na Rudija, Fogta, Skova, Belfodila, Larsena, Dabura i Adamjana, koji su se vratili redovnim aktivnostima posle perioda u karantinu. Ipak, pitanje je, međutim, u kakvom će stanju biti pomenuti igrači nakon pauze, iako su mediji izveštavali da je svako od njih imao blaži simptom bolesti.

Najbolja vest za goste je povratak Andreja Kramarića, koji je u svoja četiri duela već postigao sedam golova.

Majnc se dosad mnogo mučio tokom sezone, ali izgleda da ga je sudar sa Šalkeom pre dve sedmice probudio. Posle startnih šest poraza desio taj remi sa Rudarima, a onda se u prošlom kolu ekipa Ruvena Šredera prilično dobro snašla na tlu Frajburga i slavila sa 3:1.

Međusobni mečevi su obično vrlo bogati golovima. U poslednjih 10 dvoboja ovih timova postignuto je neverovatnih 47 golova, što u proseku čini skoro pet po meču.

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak

Volfzburg – Verder 5:3 (3:2)

/Baku 22, Bruks 25, Veghorst 37, 76, Bjaek 90+5 - Bitenkur 13, Mohvald 36, Bruks 47ag/

Subota

Augzburg - Frajburg 1:1 (0:0)

/Vargas 80 - Grifo 64/

Dortmund - Keln 1:2 (0:1)

/Azar 74 - Škiri 9, 60/

RB Lajpcig - Bilefeld 2:1 (1:0)

/Anhelinjo 29, Nkunku 47 - Klos 75/

Štutgart - Bajern 1:3 (1:2)

/Kulibali 21 - Koman 38, Levandovski 45+1, Daglas Kosta 87/

Union Berlin - Ajntraht 3:3 (2:2)

/Andrih 3, Kruze 6pen, 83 - Andre Silva 28, 37, Dost 79/

Menhengladbah - Šalke 4:1 (2:1)

/Nojhaus 15, Vent 36, Tiram 51, Volf 80 - Raman 20/

Nedelja

15.30: (1,85) Leverkuzen (3,60) Herta (4,30)

18.00: (3,15) Majnc (3,45) Hofenhajm (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.