Izvor: MozzartSport.com, 08.Jun.2020, 20:42

Lester opet dere bogataše: Siti i Čelsi u klinču za Čilvela, a levi bekovi su na ceni

I nije ih lako naći

Frenk Lampard pokušava već mesecima, a čini se da je upravo dobio i žestoku konkurenciju. Jer prema navodima Skaj Sporta i Mančester Siti se priključio Čelsiju u trci za potpis Lesterovog Bena Čilvela.

Plavci odavno ni ne kriju da traže levog beka, pošto Lamparda ni Markos Alonso ni Emerson Palmijeri nisu ubedili da su dovoljno kvalitetni da budu prvi izbor. Pep Gvardiola u Mančesteru ima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na raspolaganju Benžamena Mendija i Oleksandra Zinčenka, ali ovog prvog muče povrede, dok je drugi po prirodi vezista.

Međutim, i Lampard i Gvardiola ovog puta imaju neugodnog protivnika: sam Lester Siti. Lisice nisu poznate kao klub koji prodaje jeftino. Otkako su 2016. osvojili Premijer ligu stalno su podizali granicu. Prvo je za 35.800.000 evra u Čelsi otišao N’Golo Kante, pa je samo malo veći novac otišao mnogo gori igrač Deni Drinkvoter (opet Čelsi, za 37.900.000), da bi zatim Mančester Siti istresao 67.800.000 za Rijada Mareza, a prošlog leta Mančester junajted neverovatnih 87.000.000 za Harija Megvajera, koji je tako postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala.

Ne želi Lester ni sada mnogo da popusti, neće možda uzeti 90.000.000, ali ugvor 23-godišnjeg Čilvela ističe tek za četiri sezone, a levog beka nije lako naći. Stoga Lester u inicijalnim kontaktima nije želeo Čelsiju ni da ponudi okvirnu cenu, osim što su im saopštili da Čilvel nije gori igrač od Megvajera.

Ista taktika već je upalila kad su prodavali Mareza i Megvajera, koristiće je lukavo Lisice ne bi li podigle sumu na maksimum. Spekuliše se na ostrvu da sigurno neće prihvatiti manje od 60.000.000 funti, odnosno 67.500.000 evra. I da je bilo koji drugi klub u pitanju verovatno bismo pomislili da će na kraju prihvatiti ustupak.

Kad je Lester u pitanju cena može da ide samo na gore, nikako na dole.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.