Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 22:28

Legija se zaigrala i prošla bez kazne: Lepotica Gvilije i Vešović u polufinalu Kupa (VIDEO)

Medz Legnica nije znao da iskoristi igrača više u finišu utakmice

Filip Mladenović i Žarko Udovičić sa Lehijom, a sada uz njih u polufinalu Kupa i Legija Marka Vešovića. Drugoligaš Medz Legnica nije imao nikakve šanse u sudaru sa liderom Ekstraklase – 2:1 za goste iz Varšave i rutinski obavljen posao u prvom meču u Poljskoj posle dva i po meseca pauze.

Vešović je igrao do 75. minuta, a već tada je bilo jasno da je Legija svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odradila. Taj utešni gol za domaće pao je u 88. minutu i nije mogao da poremeti slavlje favorizovanih gostiju. Već u 17. minut je Gruzin Valerijan Gvilija prelepim udarcem nagovestio takav ishod meča nakon što mu Hrvat Josip Šoljić neoprezno izgubio loptu na ivici Mezdovog kaznenog prostora.

Legijinu pobedu kovertirao je Mateuš Čolevjak, koji je bio najspretniji u kaznenom prostor domaćeg tima posle Vešovićevog centaršuta. Gađao je bivši bek Crvene zvezde Hosea Kantea u trepavicu, njegov pokušaj nije prošao, ali je Čolevjak bio na mestu i činilo se da je tu kraj svih nadanja domaćih da će možda do iznenađenja.

Međutim, kao posledica neopreznosti Igora Levčuka, koji je u 83. dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače da se brane sa desetoricom, dobili smo ipak zanimljivu završnicu. Pavel Zjelinski je u 88. minutu udahnuo novi život domaćima, još sedam ih je bilo u nadoknadi, ali ispostavilo se da je ipak bilo prekasno. Legija ide u polufinale sa ambicijom da osvoji duplu krunu, ali neće joj biti lako. Posebno zato što u sredu čekamo da se među četiri plasira i Leh Poznanja našeg Đorđa Crnomarkovića sa kojim smo baš danas i razgovarali o nastavku sezone u Poljskoj, pa ćete o tome moći da čitate sutra na stranicama portala MOZZART Sport.

Leh inače u četvrtfinalu gostuje kod još jednog drugoligaša Stal Mjeleca.

KUP POLJSKE, ČETVRTFINALE

Utorak

Medz – Legija 1:2

/Zjelinski 88 – Gvilija 17, Čolevjak 49/

Sreda

20.10: (3,50) Stal Mjelec (3,35) Leh Poznanj (2,00)

Ranije

Tiši 71 – Krakovija 1:2pp

Lehija Gdanjsk – Pjast 2:1

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.