Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 05:43

Lebron sprečio preokret u Atlanti, Batler promašio pobedu Majamija (VIDEO)

Jastrebovi se nisu dali, ali nisu mogli protiv Džejmsa

Očekivano interesantan meč u Džorždiji, megdan su delili Atlanta i LA Lajkersi, posle velike borbe pobedu je odneo šampion (107:99). Jezeraši su tako upisali novu pobedu u gostima i 16. u sezoni, nanevši 10. poraz Jastrebovima. Nijedna ekipa tokom 48 minuta nije uspevala da dođe do dvocifrene prednosti, gosti su uglavnom držali stvari pod kontrolom, ali je u finišu Atlanta bila nadomak preokreta, pa je Lebron >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Džejms morao da preuzima stvari u svoje ruke.

Lejkersi dobijaju prvi kvartal sa 28:25, u drugom gube vođstvo, ali ga brzo i vraćaju, pa na veliki odmor odlaze sa četiri poena viška. U finišu treće deonice Hoksi serijom 8:0 dolaze do novog preoketa i nešto osetnije prednosti, ali ekipa Frenka Vogela serijom 5:0 zatvara kvartal i odlazi u poslednjih 12 minuta sa pola koša zaostatka.

Vezuju gosti 11 poena na startu poslednje deonice i činilo se da su slomili rivala, ali Atlanta se nije predavala. Serijom 11:2 dolaze Jasterbovi na poen zaostatka, ostalo je tek nešto više od minuta do kraja utakmice. Džejms je potom preuzeo stvari u svoje ruke, prvo pogađa trojku, potom vezuje još četiri poena i privodi meč kraju, nova pobeda za Lejkerse.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Entoni Dejvis sa 25 poena, junak Džejms je dodao 21 uz devet asistencija i sedam skokova. Pratili su ih Harel sa 19, Šruder sa 16 i Koldvel-Poup sa 11 postignutih poena. Tre Jang je po navici bio najbolji u Atlanti, ali ni njegovih 25 poena i ča 16 asistencija nije bilo dovoljno za trijumf protiv aktuelnih šampiona. Odlične role i Kolinsa (22 poena), kao i Kapele (16 poena i 13 skokova), dok je Huerter dodao 10 poena.

Bron. Dagger. pic.twitter.com/j40dVWYGYz

Drama na Floridi pripala je Šarlotu. Blistao je Malik Monk u Amerikan Erlajns Centru, ali je Vrelina imala priliku da pobedi - Džimi Batler je šutirao sa zvukom sirene i promašio, pa se igrao produžetak. Posle 53 minuta košarkše u Majamiju, Hornetsi su slavili (129:121).

Majami je vodio većim delom susreta, ali se Šarlot nije predavao i sve je ukazivalo da nas očekuje neizvesna završnica. Tek u par navrata prednost domaće ekipe prebacilava je deset poena, svaki put bi gosti imali spreman odgovor. Posle prvih 12 minuta Majami je vodio sa 29:28, do poluvremena su stekli tri poena prednosti domaći igrači. Usledio je veliki preokret, Šarlot je treći kvartal zatvorio serijom 17:5 i na odmor otišao tri poena viška.

Vratio je Majami prednost, imao čak 13 poena viška na nešto više od tri minuta do kraja, ali se Šarlot nije predavao. Prave gosti seriju 9:2, da bi na 15 sekundi do kraja regularnog dela Malik Monk trojkom poravnao rezultat. Došao je tako do 34 poena. Imao je Majami vremena da organizuje poslednji napad. očekivano je Batler preuzeo odgovornost, ali je promašio šut za tri preko Hejvorda i utakmica je otišla u produžetak.

Malik Monk hits a clutch three and Jimmy had a chance to win ????

Hornets-Heat going to OT pic.twitter.com/jAvNAWygGV

Stršljenovi serijom 8:0 stiču lepu prednost, koju do kraja uspevaju da sačuvaju i tako upišu trijumf 10. u sezoni.

Malik Monk je ubacio čak 36 poena Majamiju, pratio ga je Devonte Grejem sa 24 poena. Odličan i Hejvord, posebno kada se lomilo (19 poena), kao i Kodi Zeler (19 poena i 12 skokova). Lamelo Bol je po prvi put startovao u NBA ligi, meč je završio sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. U poraženom sastavu 25 poena Batlera (devet skokova), skok je delio Bema Adebajoa od dabl-dabla (23 poena), pratili su ih Maks Stras sa 19, Dankan Robinson sa 16, kao i Olinik i Hiro sa po 11 poena.

NBA

Utorak

Atlanta - Lejkers 99:107

/Jang 25 - Dejvis 25/

Majami - Šarlot 121:129 (113:113)

/Batler 25 - Monk 36/

Čikago - Njujork (u toku)

Klivlend - Minesota (u toku)

Milvoki - Portland (u toku)

Nju Orleans - Sakramento (u toku)

Oklahoma - Hjuston (u toku)

Dalas - Finiks (u toku)

San Antonio - Memfis (u toku)

Odloženo

Denver - Detroit

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lebron i Lejkersi nadigrali Atlantu, Buker porazio Dalas

Izvor: RTS, 02.Feb.2021

LA Lejkersi su na gostovanju nadigrali Atlantu sa 107:99 posle ravnopravne borbe u funišu meča punog rezultatskih obrta, a predvodio ih je Lebron Džejms. Na gostovanju je slavio i Finiks savladavši Dalas sa 109:108 trojkom Devina Bukera na sekundu i po do kraja meča, a Šarlot je nadigrao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.