Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 08:15

Lebron i Lejkersi nadigrali Atlantu, Buker porazio Dalas

LA Lejkersi su na gostovanju nadigrali Atlantu sa 107:99 posle ravnopravne borbe u funišu meča punog rezultatskih obrta, a predvodio ih je Lebron Džejms. Na gostovanju je slavio i Finiks savladavši Dalas sa 109:108 trojkom Devina Bukera na sekundu i po do kraja meča, a Šarlot je nadigrao Majami sa 129:121 posle produžetka.
Tokom većeg dela duela Atlante i Lejkersa sve do samog finiša odvijala se ravnopravna borba u kojoj su se gosti i domaćini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smenjivali u vođstvu.

A onda je nekoliko minuta pre kraja Lebron Džejms preuzeo inicijativu i serijom pogodaka doneo Lejkersima 16. pobedu u sezoni.
Džejms je meč završio sa 21posrignutim poenom uz devet asistencija i sedam skokova, a najefikasniji u pobedničkom timu je bio Entoni Dejvis sa 25 poena.
Pratili su ih Harel sa 19, Šruder sa 16 i Koldvel-Poup sa 11 postignutih poena.
Najbolji u Atlanti je bio Tre Jang sa 25 poena i 16 asistencija a dvostruki dvocifren učinak imao je i Kapela sa 16 poena i 13 skokova ali sve to nije bilo dovoljno za trijumf protiv aktuelnih šampiona.
Bek Finiksa Devin Buker pogodio je trojku na sekundu i po do kraja a Luka Dončić nije uspeo da mu odgovori pa su Maveriksi pretrpeli novi porat na svom terenu sa109:108.

I u ovom duelu ekipe su se smenjivale u vođstvu do samog finiša kada Buker najpre trojkom na ulasku u poslednja dva minuta vraća prednost Sansima, ali imao je Hardavej spreman odgovor.
Dončić i Ričardson potom pogađaju sa linije penala sa jedne strane, Buker i Pol su dodali po dvojku sa druge, da bi na sekund i po do kraja susreta mladi bek pogodio trojku. Luka Dončić je imao poslednji napad ali nije imao uspešan pokušaj sa nešto više od devet metara odstojanja.
Luka Dončić je ubacio 25 poena uz osam asistencije, pet skokova i po dve ukradene lopte i blokade. Pratio ga je Džoš Ričardson sa 24 poena, Porzingis je dodao 19 uz 10 skokova, a Boban Marjanović nije ulazio u igru.
U pobedničkom timu je ponovo najefikasniji bio Pol sa 34 poena a nedostajali su mu po jedan skok i asistencija za tripl-dabl, junak meča Buker ubacio je 24 poena, 11 je dodao Kaminski, dok su po 10 ubacili Bridžis, Džonson i Ejton.
U duelu Majamija i Šarlota domaćini su vodili tokom većeg dela susreta ali se gosti nisu predavali i uspeli su da se izbore za produžetak u kome su napravili seriju pogodaka za desetu pobedu u sezoni.

Pobednički tim je predvodio Malik Monk sa 36 poena a pratio ga je Devonte Grejem sa 24 poena.
U poraženom sastavu najefikasniji je bio Batler sa 25 poena.
Srpski košarkaši u NBA ligi nisu imali dobru noć između ponedeljka i utorka - utakmica Denvera našeg Nikole Jokića sa Detroitom je odložena zbog koronavirusa, Aleksej Pokuševski je svedočio debaklu Oklahome protiv Hjustona, Boban Marjanović nije dobio šansu, dok je Nemanja Bjelica i dalje u nemilosti trenera Sakramenta Luka Voltona.
Rezultati NBA 10 mečeva:
Atlanta - LA Lejkers 99:107
Majami - Šarlot 121:129 posle produžetka
Čikago - Njujork 110:102
Klivlend - Minesota 100:98
Milvoki - Portland134:106
Nju Orleans - Sakramento 109:118
Oklahoma - Hjuston 106:136
Dalas - Finiks 108:109
San Antonio - Memfis 102:133
Denver - Detroit odloženo
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.