Lautaro nosio boce kiseonika, Argentina preživela najteže gostovanje! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2020, 00:03

Lautaro nosio boce kiseonika, Argentina preživela najteže gostovanje! (video)

Nije se desilo od 2005!

Međusobni dueli Bolivije i Argentine u Boliviji su uvek zanimljivi iz prostog razloga što su "zeleni" veliki problem Argentini, čak su neke od svojih najtežih poraza "gaučosi" doživeli upravo u La Pazu.

Setimo se samo onog rezultata od 6:1 za Boliviju iako su na suprotnoj strani bili igrači poput Mesija, Teveza, Di Marije, Aguera, Zanetija, Maskerana...

Razlog loših rezultata Argentine leži u činjenici da je La Paz glavni grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa najvišom nadmorskom visinom na svetu, prosečno je oko 3600 metara iznad nivoa mora. Poslednji put su Argentinci ovde slavili 2005. godine, a od tada ne znaju za pobedu. Ipak, ovoga puta su prekinuli taj loš niz, slavili su sa 1:2 (1:1).

Što se tiče same utakmice, Bolivija je imala više loptu u svom posedu, a do prednosti su stigli u 24. minutu utakmice. Tada su Argentinci pokušali da iznude faul u kaznenom prostoru što im nije uspelo, usledila je kontra, Čumasero je poslao loptu u kazneni prostor gde je glavom odlično šutirao Moreno, neodbranjivo za Armanija.

Gosti do izjednačenja stižu u 45. minutu utakmice, štoper domaćih Karasko je očajno reagovao, pokušao je da izbaci loptu van kaznenog prostora i u toj nameri je pogodio pravo u Lautara Martineza koji ni kriv, ni dužan, postiže gol.

U nastavku Argentina je ta koja je imala srećan kraj, Mesi je uposlio Lautara Martineza, ovaj dodao na stranu gde je bio Korea koji šutira i ne greši za konačnih 1:2. Izgledalo je da je Lautaro Martinez u ofsajdu, ali je usporeni snimak pokazao da to nije slučaj.

Argentina je na ovaj način stigla do druge pobede u kvalifikacijama za Mundijal, a sa velikom dozom optimizma dočekuju naredne utakmice, posebno zbog današnje pobede koja nije svakidašnja.

Stižu li neki novi dani za Mesija i drugove?

    Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lautaro i Korea udahnuli život Argentini na 3.625 metara, politikom i pandemijom razbucana Bolivija poginula časno (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2020

Gaučosi uspeli da slave na teškom gostovanju u La Pazu..Argentina je na nogama, Argentina je posle 47 godina savladala Venecuelu u La Pazu! Na mestu gde Bolivija uvek ima plućno krilo više, jer su protivnicima uglavnom potrebne boce s kiseonikom da bi preživeli ekstremne uslove na nadmorskoj visini...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.