Laslu trava nije prijala, povratak na šljaku jeste!

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laslu trava nije prijala, povratak na šljaku jeste!

Đere će posle još jednog maratona igrati za finale Kroacija opena i to protiv 208. igrača sveta.

Povratak na šljaku, posle kratke sezone na travi, očigledno mu je prijao.

Laslo Đere zabeležio je jednu pobedu u četiri duela u Haleu, Istbornu i Vimbldonu, a ovog četvrtka uveče izborio je plasman u polufinale Umaga.

Posle dva sata i 44 minuta borbe sa Paolom Lorencijem (6:3, 3:6, 6:4), Đere je igrao dva minuta manje protiv Leonarda Majera, koji nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imao brejk šansu u trećem setu - 6:4, 6:7 (8:10), 6:3!

Jedine brejk lopte od dramatičnog taj-brejka drugog seta viđene su pri vođstvu Srbina od 3:2 u trećem setu. Argetinac je tada spasao prvu, ali ne i drugu, nakon čega je Đere u naredna dva servis gema izgubio ukupno jedan poen.

Teniser iz Sente, koji je prvu ATP titulu u karijeri osvojio na šljaci prošlog januara u Rio de Žaneiru, sastaće se u borbi za finale Kroacija opena sa 208. teniserom sveta, Atilom Balašem.

Mađar se među četiri najbolja probio direktno iz kvalifikacija.

Ukoliko savlada Balaša, Đere bi kao treći nosilac i 32. teniser sveta u finalu mogao da se sastane sa zemljakom (4) Dušanom Lajovićem, koji u ovom trenutku igra četvrtfinale protiv slovenačkog tenisera, Aljaža Bedenea.

Titula na turniru pokrenutom 1990. godine vredi 90.390, finale 48.870, dok je polufinalistima već pripalo 26.990. evra. Prošle sezone trijumfovao je Marko Čekinato pobedom nad Gvidom Peljom u finalu.

Rezultati četvrtfinala:

Stefano Travalja - (Q) Atila Balaš 6:3, 6:7 (2:7), 3:6

(3) Laslo Đere - (8) Leonardo Majer 6:4, 6:7 (6:8), 6:3

(4) Dušan Lajović - Aljaž Bedene u toku

Fakundo Bagnis - (Q) Salvatore Karuzo 22.10

Parovi polufinala:

(3) Laslo Đere - (Q) Atila Balaš

(4) Lajović/Bedene - Bagnis/(Q) Karuzo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.