Laport zapretio: Ako me Francuska ne želi imam zanimljivu alternativu

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laport zapretio: Ako me Francuska ne želi imam zanimljivu alternativu

"Uvek sam govorio da je Francuska moja domovina, ali"...

Taman kad su se oprostili od mogućnosti da dobiju Emerika Laporta i zaboravili na izgubljenu bitku sa Frabncuzima, sjajni štoper iz Atletik Bilbaa ponovo je podgrejao nadu da će Furija dobiti adekvatnu zamenu za Serhija Ramosa i Đerara Pikea. 

Mladi štoper iz Baskije očigledno se naljutio na selektora Didijea Dešana što ga nije uključio i poslednje akcije nacionalnog tima, pa je rešio da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pošalje neku vrstu preteće poruke ljudima iz Francuskog fudbalskog saveza.

"Igram za Atletik, klub koji se očigledno ne ceni dovoljno u Francuskoj, iako odavde igrači dospevaju i do španske reprezentacije. Da igram u nekom drugom, većem klubu, verovatno bih bio pozvan", počeo je svoje izlaganje Laport.

"Naravno da želim da igram za Francusku, igrao sam u svim mlađim selekcijama... Čini me tužnim to što sada ne dobijam poziv, ali moram da poštujem odluke koje donosi selektor".

Dešan je u dva navrata pozivao Laporta, poslednji put za meč protiv Španije u martu, međutim nije mu ukazao šansu da debituje, što bi 23-godišnjeg defanzivca vezalo za trajno za njegovu domovinu i tamošnji Savez. Zato se sada ponovo otvaraju neke opcije o kojima se već govorilo...

"Uvek sam govorio da je Francuska moja domovina. Ipak, ako me ona ne želi postoji i interesantna alternativa. Trenutno ne razmišljam o tome, ali treba da znate da sam u Španiji već osam godina. Ako se i odlučim za Španiju, to će biti isključivo iz mog ličnog interesa", poručio je Laport.

Emerik Laport je jedan od najboljih mladig defanzivaca Evrope i u Španiji su ga videli kao idealnu zamenu za neke veterane. Sada im se ponovo otvara mogućnost da jako napadnu. Trenutno u francuskoj reprezentaciji prednost dobijaju igrači poput Kimpembea i Ramija, Zume... Koščelni, Varan i Umtiti su nezamenjivi. 

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.