Lampard: Razočaran sam što nisam imao više vremena

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 00:04

Lampard: Razočaran sam što nisam imao više vremena

Dosadašnji trener fudbalera Čelsija Frenk Lampard rekao je posle otkaza, da je razočaran što "nije imao vremena da povede klub napred".

Uprava Čelsija otpustila je Lamparda posle 18 meseci, pošto je ekipa deveta na tabeli Premijer lige.

On je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama rekao da mu je bila čast i privilegija da predvodi klub, čiji je najbolji strelac sa 211 golova u svim takmičenjima.

"Kada sam preuzeo ovu ulogu razumeo sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izazove koji su pred nama u teškom trenutku za fudbalski klub. Ponosan sam na ostvareno i ponosan sam na igrače iz Akademije koji su zakoračili u prvi tim i igrali dobro. Oni su budućnost kluba. Razočaran sam što nisam imao vremena ove sezone da povedem klub napred i odvedem ga na viši nivo", rekao je Lampard.

Nekadašnji fudbaler Čelsija zahvalio je navijačima na podršci koju su mu davali poslednjih 18 meseci.

Takođe, zahvalio je i vlasniku kluba Romanu Abramoviču, upravi, igračima, saradnicima u stručnom štabu i svima u klubu na napornom radu i posvećenosti.

"Klubu i ekipi želim uspeh u budućnosti", naveo je Lampard.

Lampard je za trenera Čelsija imenovan u julu 2019. godine kada je zamenio Mauricija Sarija. On je tada potpisao trogodišnji ugovor.

U svojoj prvoj sezoni vodio je Čelsi do četvrtog mesta u Premijer ligi i finala FA kupa. Ove sezone "plavci" su u poslednjih osam ligaških utakmica pretrpeli pet poraza i deveti su na tabeli Premijer lige.

Njegova poslednja utakmica bila je pobeda protiv Lutona (3:1) u četvrtoj rundi FA kupa, ali to mu nije pomoglo da zadrži posao.

Britanski mediji preneli su da će Čelsi angažovati nekadašnjeg trenera Borusije iz Dortmunda i Pari Sen Žermena Tomasa Tuhela. Očekuje se da bi 47-godišnji trener u sredu mogao da preuzme ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.