Lalatović: Drago mi je zbog prenosa, da Srbija vidi!

Izvor: Mondo, 21.Feb.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Drago mi je zbog prenosa, da Srbija vidi!

"Ne tražim da nas hvale, ali moraju da nas poštuju", kaže trener Radničkog.

Radnički iz Niša spreman je za još jedan derbi kola.

Posle trijumfa protiv Čukaričkog na "otvaranju" nastavka sezone, ekipa Nenada Lalatovića odlazi na gostovanje Vojvodini, protiv koje će igrati u petak na "Čairu" (18 časova, TV Arena sport).

U najavi utakmice, šef struke Radničkog govorio je o težini izazova i veličini rezultata koji je njegov tim postigao u dosadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << toku sezone.

"Pred nama je jako bitna i teška utakmica u Novom Sadu. Nije lako ovoliko dugo držati kontinuitet dobrih rezultata, a ja se nadam da ćemo i posle meča protiv Vojvodine nastaviti sa uspesima. Idemo u goste klubu koji ima sjajnu tradiciju, koji po meni trenutni ima izuzetno kvalitetan tim. Želim da iskoristim priliku da pohvalim Vojvodinu i da kažem da su oni tokom zimske pauze napravili ekipu koja spada među četiri najjače u Srbiji. Poštujemo ih respektujemo, ali kako mi cenimo njih, očekujem da i oni cene nas", izjavio je Lalatović.

Radnički je trenutno drugi na tabeli Superlige i za sobom ima niz od 25 takmičarskih mečeva bez poraza.

"Ono što mene raduje je naša druga pozicija i činjenica da smo potpuno zasluženo na njoj. Ponosan sam na moje igrače i ne volim da neko neutrališe njihove uspehe",

"Svedoci smo prethodnih dana da pojedini treneri analiziraju Superligu i izbegavaju da govore u uspesima Radničkog, što je potpuno neverovatno. Zanemaruju naše rezultate, našu seriju nepobedivosti koja traje od jula 2018. godine, ne govore o Haskiću koji je najbolji strelac lige i meni to strašno smeta. Ne tražim da nas hvale, ali moraju da nas respektuju. Mnogima smo trn u oku, mnogima smetamo, ali mi se ne obaziremo na to. Radimo naporno i verujemo da ćemo ove sezone ostvariti sve zacrtane ciljeve", izjavio je šef struke Nišlija.

Vrativši se na utakmicu protiv Vojvodine, Lalatović je rekao da taj meč dolazi u pravom trenutku za njegov tim.

"Pobedili smo Čukarički u prošlom kolu, dok su oni ubedljivo poraženi od Crvene zvezde i pali su u zonu plej-auta, što znači da će biti pod pritiskom. Drago mi je što će se meč direktno prenositi na Areni, jer će to nama biti dodatni motiv da pokažemo Srbiji da smo sa pravom na ovoj poziciji. Ja sam u Vojvodini proveo najlepših 13 meseci kao trener, jako poštujem taj klub, ali sada sam u Radničkom i želeću svim silama da ih pobedim. Igraćemo našu igru, a iako nam neće nam biti lako očekujem da ćemo se u Niš vratiti sa pozitivnim rezultatom".

Nišlije se spremaju za odlazak na "Karađorđe" u najjačem sastavu.

"Vojvodini ću suprotstaviti najjači mogući sastav. Ja ne volim da eksperimentišem, pa će na Karađorđe izaći ista postava koja je savladala Čukarički. Na golu će biti Ristić, a u polju Pankov, Crnomarković, Todorovski, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Ranđelović, Kojašević, Grbić i Haskić. Mi ćemo se uskoro sastati sa njima i u Kupu Srbije, ali ovaj meč neće imati nikakve veze sa onim što nas čeka u Kupu", poruka je šefa struke Radničkog pred povratak na stadion gde je bio ljubimac navijača Vojvodine.

Parovi 23. kola i delegiranje sudija:

u petak

Vojvodina - Radnički 18.00 (Lazar Lukić)

u subotu

Zemun - Mačva 13.00 (Bojan Nikolić)

Mladost - OFK Bačka 14.00 (Zoran Široki)

Napredak - Spartak 14.00 (Igor Stojilković)

Radnik - Crvena zvezda 17.00 (Petar Piper)

Partizan - Proleter 19.00 (Lazar Tripković)

u nedelju

Čukarički - Voždovac 13.00 (Aleksandar Vasić)

Rad - Dinamo 14.00 (Novak Simović)

Tabela: Crvena zvezda 62, Radnički 53, Partizan 47, Čukarički 39, Mladost 36, Napredak 33, Proleter 29, Radnik 29, Vojvodina 28, Voždovac 22, Mačva 22, Spartak 19, OFK Bačka 18, Rad 17, Zemun 16, Dinamo 13.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.