Izner posle velike borbe bolji od Lajovića

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izner posle velike borbe bolji od Lajovića

Lajović – Izner 1:3 (6:7, 7:6, 3:6, 5:7). Dušan Lajović nije uspeo da se plasira među šesnaest najboljih na Ju-Es openu. Bolji od njega bio je Amerikanac Džon Izner, posle velike borbe u četiri seta i tri sata i 30 minuta igre.
Dušan Lajović je pružio veliki otpor 11. teniseru sveta. Ravnopravna borba tokom većeg dela susreta. Prva dva seta rešena su u taj-brejku. U trećem i četvrtom Amerikanac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uspeo da iskoristi svoje šanse i plasira se u osminu finala.

Od samog starta oba tenisera su čuvala svoje servise. Amerikanac je sjajno servirao pa naš teniser nije uspeo u prvom setu da stigne do brejk šanse. Izner je u dva gema propustio tri brejk lopte pa je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu protivnik je imao više koncentracije i dobio ga je sa 10:8.
Slična slika i u drugom setu. Izner je sjajno servira i koristio svaku priliku da napadne servis našeg tenisera. U dva navrata je propustio po dve vezane brejk šanse, pa je i drugi set rešen u taj-brejku. Ovog puta Lajović uspeva da iskoristi svoju šansu i dobije drugi set, 8:6 u taj brejku.
Velika borba u trećem setu. Ređale su se brejk prilike na obe strane, a prvi je popustio naš teniser u šestom gemu, kada je Izner uspeva da napravi brejk. Potom je Amerikanac rutinski priveo set kraju - 6:3 u trećem setu.
U četvrtom setu Amerikanac je u prvom i trećem gemu propustio tri brejk lopte, s druge strane naš teniser nije uspeo da se izbori za brejk šansu, tačnije protivnik mu sjanim servisima nije dozvolio. Potom su oba tenisera osvajala svoje servise, a ključan je bio 11. gem kada izner uspeva da oduzme servis našem teniseru. Zatim na svoj servis stavlja tačku na set i meč - 7:5 u četvrtom setu.
Tok meča:
03.25 - Kraj meča. Izner gemom bez izgubljenog poena stavlja tačku na ovaj meč - 7:5 u četvrtom setu.

03.21 - U narednom gemu Amerikanac osvaja dve vezane brejk lopte. Koristi prvu i vodi sa 6:5.
03.18 - Ponovo oba tenisera sigurna na svoje servise - 5:5.
03.12 - Oba tenisera su u nastavku bila sigurna na svoj servis - 4:4.
02.52 - Ponovo naš teniser uspeva da se izvuče nakon brejk šane za protivnika i osvoji gem - 2:1.
02.45 - Lajović uspeva da osvoji uvodni servis četvrtog seta, iako se susreo sa dve vezane brejk lopte - 1:0.
02.40 - Izner osvaja treći set sa 6:3, i vodi u setovima sa 2:1.

02.32 - Amerikanac je siguran na svoj servis i time uspeva da potvrdi brejk, 2:5.
02.30 - Nastavlja se velika borba, sada Amerikanac ima tri vezane brejk šanse. Koristi prvu i stiže do brejka prednosti - 2:4.
02.25 - U narednom gemu Lajović dolazi do brejk prilike. Izner odbija napad i sa tri vezana poena osvaja gem - 2:3.
02.21 - Nakon što su oba tenisera osvojila svoje servise u četvrtim gemu Izner napada servis našeg tenisera i osvaja dve vezane brejk šanse. Lajović uspeva da izjednači. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za Dušana. Potom naš teniser vezuje dva poena i osvaja gem - 2:2.
02.09 - Izner bez izgubljenog poena osvaja uvodni gem trećeg seta - 0:1.

01.55 - Lajović je prvi stigao do mini-brejka, Izner uspeva da se vrati. Ipak naš teniser prvi stiže do set lopte na servis protivnika. Uspeva da je iskoristi za 8:6 u taj-brejku. Izjednačenje u setovima 1:1.
01.48 - Teniseri su potom bili sigurni na svoje servise pa je i drugi set odlučen u taj-brejku.  
01.31 - U osmom gemu Lajović stiže do dve vezane brejk šanse. Izner uspeva da se odbrani i osvoji gem - 4.4.
01.22 - Na servis našeg tenisera Izner dolazi do dve vezane brejk šanse. Lajović uspeva da se odbrani, izjednačenje.  Potom Dušan vezuje još dva poena i osvaja gem - 3:2.
01.17 - U narednom gemu naš teniser je zapretio na servis protivnika, ali samo je uspeo da produži gem, da se igra na razliku. Ipak Izner mu nije dozvolio da stigne do brejk šanse - 2:2.
01.12 - Dva brza gema u kome su oba tenisera osvojila svoje servise - 2:1.
01.09 - Lajović je siguran na startu drugog seta - 1:0.

01.00 - Izner prvi uspeva da osvoji mini-brejk i povede sa 2:1. Međutim, naš teniser oduzima dva naredna servisa protivniku i ima prednost od 5:2. Novim mini-bejkom Dušan osvaja tri vezane set lopte.  Dve na svoj servis nije uspeo da iskoristi i Amerikanac prilazi na 6:5, a potom stiže do izjednačenja.  Nakon toga i do set lopte na servis našeg tenisera. Lajović uspeva da prekine seriju protivnika, osvaja svoje servise i sada on ima novu set loptu. Amerikanc je potom bio siguran na svoj servis - 8:9.  Izner pravi mini-brejk i osvaja set - 10:8 u taj-brejku.
00.47 - Oba tenisera uspevaju da sačuvaju svoje servise, pa je set rešen u taj-brejku. 
00.21 - Izner preti na servis našeg tenisera i osvaja prvu brejk loptu na meču. Lajović se brani. Potom naš teniser spasava još jednu brejk loptu. Zatim Dušan uspeva da osvoji gem - 2:2. 
00.14 - Posle kratkog prekida zbog kiše meč je nastavljen. Izner osvaja gem - 1:2.
00.02 - Lajović osvaja svoj uvodni servis - 1:1.
00.00 - Izner je siguran na svoj servis - 0:1.
23.59 - Počeo je meč ... 
23.52 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Lajović i izabrao je da prvi prima servis.
23.50 - Igrači su izašli na teren nakon zagrevanja očekujemo početak meča.
22.52 - Kraj meča. Tim je iskoristio prvu meč loptu na servis protivnika - 6:4 u drugom setu. Uskoro očekujemo da se na terenu pojave Lajović i Izner.
22.47 - Serijom dvostrukih servis grešaka Tim praktično poklanja brejk Frizu 5:4. 
22.43 - Nastavljen je meč.
22.30 - Prekid meča zbog kiše u trenutku kada je Dominik Tim trebalo da servira za meč.
21.51 - Dušan Lajović i Džon Izner na teren izlaze nakon završetka meča između Tima i Frica, trenutni rezultat je 2:1 (3:6, 6:3, 7:6).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.