LUDNICA - 3 SATA, 2 PRODUŽETKA: Delovalo da Denver gubi, ali je Nikola 0,3 sekunde pre kraja rekao - JOK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 09:07

LUDNICA - 3 SATA, 2 PRODUŽETKA: Delovalo da Denver gubi, ali je Nikola 0,3 sekunde pre kraja rekao - JOK (VIDEO)

Triler završnica...

U uzbudljivoj utakmici, posle dva produžetka, košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez rezultatom 134:132, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je srpski centar Nikola Jokić sa 30 poena za skoro 42 minuta provedenih na parketu.

Srbin je posebno bio dobar u prvom produžetku kada je ubacio 12 poena, iz igre zbog faula izbacio jednog od najboljih defanzivaca lige, centra Rudija Gobera i u poslednjim sekundama dao koš za izjednačenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Denver tako nastavlja borbu za drugo mesto zapadne konferencije sa Los Anđeles Klipersima koji imaju pobedu više.

U tim Majka Melouna se vratio Džamal Marej koji je košem na 43,7 sekunde pre kraja regularnog dela utakmice doveo Nagetse u vođstvo prvi put od uvodnih minuta meča, a na kraju je ubacio 23 poena uz 12 asistencija.

Kad je delovalo da će Denver u poslednjim minutima regularnog dela meča doći do preokreta i pobede, Juta je odgovorila preko Donovana Mičela (35 poena, 8 asistencija) koji je nestvarnim šutevima odveo utakmicu u produžetak, a kasnije će se ispostaviti - u produžetke.

A, u produžetku - rafalna paljba. Nikola Jokić je eksplodirao i ubacio 12 poena u ovom delu meča, a odgovorili su mu odlično šuterski raspoloženi igrači Jute, Mičel, ali i Konli i Ingls.

Na 20 sekundi do kraja produžetka je Jokić doslovno izbacio Gobera sa utakmice - pivotima. Bacakao je u njegovom reketu Francuza Srbin, tri puta je skočio Gober na pivote Jokića pod košem Jute i konačno napravio šesti faul. Nikola Jokić je pogodio oba bacanja za 117:117.

Nikola Jokić je u samom finišu tog dela igre izvanredno pogodio posle prodora prodorom, ali nije krenulo vreme pa je upitno bilo šta će sudije odlučiti. Prelomili su da ručno izmere vreme i tako dokažu da je Srbin na vreme progurao loptu u obruč kraj Rojsa O'Nila. Ostalo je 0,3 sekunde Juti, ali je utakmica otišla u drugi produžetak.

Vidite te detalje sa meča:

Zahvaljujući izvenrednoj roli Mareja u drugom produžetku, Nagetsi su imali u poslednjem minutu plus sedam. Majkl Konli je potom ubacio trojku i smanjio, ali je Denver opet uspeo da pobegne. Kao po nekom filmu, Donovan Mičel je pogodio novu trojku kraj uspavanog Portera za 134:132. Marej je promašio prvo bacanje, pa i drugo, ali je Mičel promašio sa pola terena.

Ovaj meč je Nikola Jokić završio sa dabl-dablom, 30 poena i 11 skokova, a asistirao je sedam puta, Majkl Porter junior je dodao 23 poen i uhvatio 11 skokova, dok je 23 poena dodao povratnik Marej, uz 12 asistencija. Džerami Grent je ubacio 19 poena.

U Juti je Donovan Mičel bio najbolji sa 35 poena i osam asistencija, Rudi Gober je upisa 22 poena i 13 skokova, Džordan Klarkson je postigao 19 poena, a Konli 20.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.